субота, 17 серпня 2013 15:14

Тюремники розшукують 19 небезпечних вбивць та ґвалтівників

Тюремники розшукують 19 небезпечних вбивць та ґвалтівників
Фото: nato.int

Державна пенітенціарна служба України розшукує 19 небезпечних засуджених. Вони в різний час втекли з місць відбування покарання або не повернулися до них після коротких відпусток, повідомляє сайт ДПтСУ.

Терміни засудження втікачів - від одного року до 14,5. Серед статей - розбої, вбивства, зґвалтування, вимагання тощо.

Зокрема, розшукується колишній юрист із двома вищими освітами Станіслав Петренко. Мешканець Донецької області відбув лише один рік покарання з 13-ти. Він разом з пособниками та дружиною засуджений за розбійний напад на підприємця. Перебував у Донецькому СІЗО, під час втечі показав охороні посвідчення підполковника юстиції, вийшов на вулицю та зник. Правоохоронці оголосили за його піймання нагороду в 50 тисяч.

Рецидивіст Олександр Замазій перебував під вартою у Харківському СІЗО за звинуваченням відразу в кількох злочинах, серед яких бандитизм, викрадення дитини з метою отримання викупу, зберігання зброї. Скористався заточкою, напав на охоронця і по газовій трубі переліз через огорожу. Його шукають 6 років.

Колишній заступник начальника відділу корпоративного бізнесу Рівненської обласної філії акціонерного поштово-пенсійного банку "Аваль" Ігор Левенець засуджений до 8 років за вбивство дружини: 26-річну Інну знайшли з перерізаним горлом. загалом їй було завдано понад 10 ножових поранень. Чоловіку присудили вісім років. У 2011 році Левенця перевели на дільницю соціальної реабілітації Копичинської виправної колонії №112 у Тернопільській області, звідти він зумів втекти.

Станом на 1 серпня 2013 року у 182 установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України, утримувалося 134 тис. 957 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники розшукують 19 небезпечних вбивць та ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути