Ексклюзиви
четвер, 01 серпня 2013 13:46

На Харківщині річка-вбивця вже забрала життя 34 людей

На Харківщині річка-вбивця вже забрала життя 34 людей
Після десятків смертельних випадків працівники ТЕЦ намагаються нікого до греблі не підпускати. Скріншот із відео

На Харківщині поблизу селища Есхара виявили річку-вбивцю. Туристам радять обходити її десятою дорогою. Водойма вже забрала 34 життя. Запливати туди бояться навіть досвідчені спортсмени, бо вона може засмоктати будь-якої миті.

Найбільше смертельних випадків стається біля греблі місцевої ТЕЦ. Після нещодавньої історії з потонулими двома хлопцями та їхнім дідусем, біля греблі повісили загороджувальний металевий трос. Хоча працівники теплоцентралі скаржаться, що надовго такі огородження там не затримуються - їх зрізають на металолом місцеві мешканці або їх зносить течією.

Місцеві плавці та любителі веслування добре знають це згубне місце й обходять його. Досвідчений спортсмен і екстремал Олег власним прикладом застерігає, що від Есхарівської греблі слід триматися якнайдалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині перекинувся човен із сімома людьми - троє втопилися

"По цій тихій воді є можливість підпливти дуже близько, не звернувши увагу на той потужний водний язик, який тече назад у бочку. Саме цей язик зносить із великою силою. Він туди затягував неодноразово човни, пляжні катамарани, якісь надувні матраци. А спроба після цього підпливти впритул до греблі, аби вчепитися за укріплення дамби руками - смертельно небезпечна і взагалі безнадійна", - розповів Олег.

Після десятків смертельних випадків працівники ТЕЦ намагаються нікого до греблі не підпускати, навіть на міст заходити забороняють. На дамбі причепили табличку з рахунком загиблих на Есхарі. Нещодавно цифри оновили - тепер на ній 34 життя.

Батьки загиблих просять встановити на найнебезпечнішому місці водойми стаціонарні загорожі. Так, щоби жоден човен більше не зміг туди підливти.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині річка-вбивця вже забрала життя 34 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути