середа, 29 червня 2016 11:28

Троє чоловіків задихнулись в каналізаційному колекторі

Троє чоловіків задихнулись в каналізаційному колекторі
dsns.gov.ua

28 червня о 14:00 в Черкасах в каналізаційній ямі загинули троє чоловіків. Трагедія сталася у приватному дворі на вул. Грибоєдова в Придніпровському районі. В обідню пору господар 56-річний Валентин вирішив почистити каналізаційний колектор. Коли втратив свідомість, на допомогу кинувся спочатку брат його сестри 57-річний Леонід. Рятувати обох чоловіків спустився вниз сусід 30-річний Володимир.

"До нашої служби подзвонили лікарі швидкої допомоги. Коли приїхали наші рятувальники, троє чоловіків знаходилися на дні ями. Її глибина - 3,5 метри. Вони лежали в бруді один на одному. Були непритомні. Рятувальники спустилися вниз у спеціальних захисних костюмах та протигазах. Потерпілих підняли за 4 хвилини. Але лікарям не вдалося повернути їх до життя. Виявляється, господар не став викликати спеціальні служби для чистки каналізаційного колектора. Коли спустився, внизу не було кисню. Його витісняє метан. Людина запаху не чує і від нестачі кисню втрачає свідомість. Шурин побачив, що він впав. Поліз йому на допомогу і сам втратив свідомість. Крики жінок, які були на поверхню, почув сусід. Спустився теж в яму і також отруївся метаном", - розповів речник головного управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два комунальники загинули в каналізації


"Люди нехтують вимогами безпеки, спускаючись до таких технічних споруд. Зазвичай, таке трапляється з копачами криниць. В рік ми виїжджаємо на такі виклики по кілька разів. Декого вдається врятувати. Люди не розуміють, який небезпечний метан. Це природний безбарвний газ, який не має запаху. Головна небезпека для людини пов'язана з нестачею кисню і удушенням, що виникає при нестачі кисню, який метан витісняє з повітря. Відчути нестачу кисню не можливо. Раніше, наприклад, шахтарі спускалися в шахти із канарейкою. Ця пташка найбільш чутлива до нестачі кисню. Клітку ставили поряд, де працювали. Як тільки траплявся викид метану, пташка гинула. Але в людей був шанс врятуватися протягом кількох хвилин", - сказав Проценко.

Зараз ви читаєте новину «Троє чоловіків задихнулись в каналізаційному колекторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути