понеділок, 02 січня 2017 17:57

ТОП-5 техногенних катастроф 2016-го
5

Gazeta.ua підібрала найбільш масштабні техногенні світові катастрофи в 2016-му році.

1. 19 березня в Ростові-на Дону розбився пасажирський літак Boeing 737-800 компанії Flydubai, який летів із Дубаю. Не зміг приземлитися і впав на злітно-посадкову смугу аеропорту. 62 людини загинуло - 55 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Спочатку була версія, що Літак приземлявся в складних погодних умовах, було кілька спроб заходу на посадку. Після розшифровки самописців домінуючою в розслідуванні стала версія про помилку пілотів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний тайфун сколихнув Філіппіни, евакуйовано 100 тисяч людей.

2. Наймасштабніша ДТП в світовій історії сталася у Словенії. На швидкісній трасі зіткнулися 70 автомобілів. Загинуло 4 людини.Це відбулося за 70 кілометрів від столиці Словенії, в місті Любляни. На трасі, що веде до Адріатичного моря. Причина ДТП – туман і погана видимість.

 

3. 20 листопада і Індії зійшов з рейок швидкісний експрес. Катастрофа сталася в штаті Уттар-Прадеш. Злетіло 14 вагонів. Загинуло 133 людини, 200 були поранені. Аварія сталася через дефект рейки. Найбільше жертв було у двох вагонах, що рухалися одразу за потягом і перекинулися.

 

4. В авіакатастрофі під колумбійським містом Медельїн загинули 19 футболістів бразильської команди "Шапекоенсе". Всього на борту була 81 людина, загинула - 71, 6 - постраждали. Літак врізався в гору.

Відповідальним за катастрофу назвали пілота і компанію LaMia, якій належав літак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи був справним літак Ту-154

5. Літак Міноборони Росії Ту-154 зник під час вильоту з Сочі з екранів радарів 25 грудня. На борту знаходилися 92 особи. Повинен був летіти в сирійську Латакію. Виконував в Сочі дозаправку, туди він прибув з підмосковного Чкаловська. Впав на сьомій хвилині польоту в 5 км від берега Чорного моря ближче до Анапи.

 

На борту перебували військовий ансамбль імені Александрова та дев'ять журналістів "Первого канала" і телеканалу "Звезда". Літак міг впасти через несправність або помилку пілота, вважають в Росії. Українські експерти заявляють, що це міг бути теракт і Росія не визнає це публічно.

За даними поліції в 2016 році в Україні сталося 138 тис. 261 аварія, що на 19 тис. більше, ніж в 2015-му. В середньому за добу стаєтся 413 ДТП. Основними причинами аварій в Україні є перевищення швидкості, порушення правил маневрування, водіння в нетверезому стані та порушення правил дорожнього руху.
Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 техногенних катастроф 2016-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути