середа, 15 січня 2014 09:25

Студенти КНУ імені Шевченка розпочали безстрокове голодування

Студенти КНУ імені Шевченка розпочали безстрокове голодування
Фото: univ.kiev.ua

Студенти Київського університету імені Тараса Шевченка починають акцію голодування, вимагаючи припинити позапланову перевірку Державної інспекції навчальних закладів.

Про таку персональну безстрокову акцію з 15 січня оголошено на сторінці Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка в соцмережі "Вконтакте".

"Головна вимога - відкликати Державну інспекцію навчальних закладів України, яка в період з 11.01.14 за 25.01.14 проводить позапланову перевірку київських вишів", - пояснюють студенти.

Присутність цієї інспекції студенти розцінюють як "репресії щодо учасників та небайдужих до подій, пов'язаних з Євромайданом".

"Студенти не мають можливості відповісти на питання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб", - пояснюють вони.

Також студенти вважають, що інспекція заангажована і чинить тиск на викладачів під час прийому іспитів, пише Українська правда.

"Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України і не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту", - йдеться в повідомленні.

"Акція розпочнеться 15 січня о 13:00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Голодування не припиниться до тих пір, поки не буде виконано вимогу!", - інформують студенти.

Зараз ви читаєте новину «Студенти КНУ імені Шевченка розпочали безстрокове голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути