субота, 11 березня 2023 07:55

Справ проти Баканова немає ‒ у ДБР зробили заяву

Справ проти Баканова немає ‒ у ДБР зробили заяву
ДБР не розслідує справ щодо колишнього керівника СБУ Івана Баканова. Фото: ukrinform.ua

Державне бюро розслідувань на цей час не розслідує жодної справи, яка б стосувалася колишнього голови Служби безпеки України Івана Баканова.

А інформація щодо справ проти Баканова, оприлюднена напередодні у ЗМІ, неправдива. Про це йдеться у відповіді ДБР на журналістський запит BBC News Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики затримали ексголову СБУ в Криму. Підозрюють в держзраді: відео

Низка ЗМІ з посиланням на джерела в Офісі президента повідомили, що Баканов фігурує у кримінальних провадженнях ДБР. Екс-очільника СБУ нібитоо звинувачують у провалі роботи служби в передвоєнний період і на початку повномасштабного російського вторгнення. У ДБР цю інформацію спростовують.

"У провадженні слідчих Державного бюро розслідувань кримінальні провадження, у яких перевіряється незаконна діяльність колишнього керівника СБУ Івана Баканова, не перебувають, про підозру останньому не повідомлялось, обвинувальні акти до суду не направлялись, матеріали службового розслідування щодо Івана Баканова до ДБР не надходили", ‒ заявили в ДБР.

За даними власних джерел BBC News Україна, службова перевірка не підтвердила порушення у діях екс-очільника.

Колишній очільник СБУ Іван Баканов фігурує у кримінальному провадженні ДБР про незаконну окупацію Росією частини території України. Він звинувачується у провальній роботі СБУ у передвоєнний період та на початку повномасштабної агресії РФ проти нашої країни. Про це повідомило NV, цитуючи слова топчиновника з Офіса президента.

Службове розслідування щодо діяльності колишнього очільника Служби безпеки України Івана Баканова завершене. Сам Баканов перебуває в Україні. Про це повідомив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

У липні торік президент Володимир Зеленський відсторонив тодішніх голову СБУ Івана Баканова та генпрокурорку Ірину Венедіктову. Їх звинуватили в тому, що у їхніх відомствах занадто часто фіксують випадки державної зради та колабораціонізму.

Зараз ви читаєте новину «Справ проти Баканова немає ‒ у ДБР зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути