вівторок, 07 березня 2023 01:44

Баканов перебуває під слідством - ЗМІ

Баканов перебуває під слідством - ЗМІ
Екс-очільник СБУ Іван Баканов перебуває під слідством. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Колишній очільник СБУ Іван Баканов фігурує у кримінальному провадженні ДБР про незаконну окупацію Росією частини території України.

Він звинувачується у провальній роботі СБУ у передвоєнний період та на початку повномасштабної агресії РФ проти нашої країни. Про це повідомляє NV, цитуючи слова топчиновника з Офіса президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики затримали ексголову СБУ в Криму. Підозрюють в держзраді: відео

Насамперед йдеться про призначення в Службу російського агента Олега Кулініча, який обіймав посаду ексначальника одного з управлінь.

"Війна оголила все, що відбувається в СБУ. І в ОП були нажахані тим, як керував Баканов. За багатьма напрямами - повний провал", - пояснило ЗМІ джерело на Банковій.

Колишнього начальника управління Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олега Кулініча затримали за державну зраду в середині липня.

Експертиза підтвердила факт співпраці затриманого з російськими спецслужбами - він передавав окупантам розвіддані проти України, в тому числі й ті, які становлять державну таємницю. Згодом Кулініча відправили під арешт без права внесення застави.

Кулініч також розвалив роботу главку управління СБУ у Криму. Почав реорганізацію і не завершив, через що важливу структуру довгий час було фактично паралізовано. Однак тодішній голова Служби Іван Баканов дослухався до його порад, Кулініч був офіцером за особливими дорученнями.

Зараз ви читаєте новину «Баканов перебуває під слідством - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути