субота, 09 квітня 2011 13:24

Спіймали прикарпатку, яка вивозила українок до Польщі у секс-рабство

Спіймали прикарпатку, яка вивозила українок до Польщі у секс-рабство

В Івано-Франківську заарештовано жінку яка вербувала дівчат і вивозила їх у Польщу з метою сексуальної експлуатації. Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області.

"За матеріалами оперативників обласного підрозділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, в Івано-Франківській області
наприкінці березня порушено кримінальну справу стосовно трьох осіб, в тому числі іноземця, які обґрунтовано підозрюються у вербуванні і переміщенні людей за межі держави з метою їх сексуальної експлуатації", - йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

За словами начальника СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області Василя Гультайчука, двох жительок Івано-Франківської області правоохоронці затримали у момент отримання ними грошей, які вони вимагали від однієї з
жертв злочину. Зловмисниці вимагали від дівчини 19 тисяч гривень начебто за те, що вона не розрахувалася за витрати, пов'язані з її закордонною поїздкою.

Позаторік дівчину шляхом обману вивезли до Польщі, де їй обіцяли роботу в крамниці. Коли в неї забрали документи і змусили працювати повією на об'їзній дорозі, українка зрозуміла, в яку потрапила халепу. За тиждень їй вдалося якимось чином отримати на руки власний паспорт і завдяки громадянину Польщі повернутися в Україну.

Щоправда, дівчина нікому не розповідала про свою біду до того часу, поки одна з вербувальниць не розпочала погрожувати їй і вимагати
компенсацію. Аж тоді, опинившись у безвихідній ситуації, потерпіла звернулася за допомогою в міліцію. Як з'ясувалося, у 2009 році співучасники злочинів подібним способом вивозили до Польщі ще декількох прикарпаток та тернополянок.

Начальник ВБЗПТЛ УМВС України в Івано-Франківській області Андрій Рогалевич поінформував, що суд санкціонував арешт 25-річної підозрюваної, у іншої співучасниці злочинів взято підписку про невиїзд.

Проте громадянина-іноземця, який фінансував витрати на вербування і вивезення секс-рабинь за кордон, розшукуватимуть за сприяння Інтерполу.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали прикарпатку, яка вивозила українок до Польщі у секс-рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути