четвер, 10 жовтня 2013 18:38

Шанси знайти зниклого у львівському каналізаційному люці хлопчика живим тануть
12

Фото: Фото: Ольга Швед
Станом на 18:00 у Львові продовжуються пошуки 2,5 річного хлопчика, що впав у каналізаційний люк на вулиці Широкій, навпроти будинку, де живуть його батьки.

Це сталося в 11.23, бабуся разом із двома внуками-двійнятами гуляла вулицею, дівчинку тримала в руках а хлопчик вирвався і підбіг до каналізаційного люку. Під вагою дитини кришка перевернулася і малюк зник у отворі. Першим на допомогу прибіг охоронець продовольчого ринку навпроти.

"Я почув, як кричить старша жінка. Кинувся до люка, відкрив його і побачив, що дитини вже нема. На допомогу підбігли двоє хлопців. Я спустився в люк, але дитини вже не було, її віднесло течією вниз по каналізації. Хлопці побігли відкривати паралельні люки, аби подивитися, чи не видно дитини за течією", - каже львів'янин Андрій Слюсарчик.
Із роботи викликали батьків зниклої дитини. Медикам довелося дати заспокійливе бабусі зниклого хлопчика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Совковості можна позбутись, але це щоденна кропітка праця" - Микола Рябчук

На місце події оперативно прибули рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області, три карети швидкої медичної допомоги, аварійні бригади ЛМКП "Львівводоканал", працівники міліції та відповідальні посадові особи міста Львова і області.
Рятувальники обстежили десяток люків у цьому районі, спускалися вниз, перевіряли усі повороти, заглибини. Вода у каналізаційних трубах подекуди доходила до 60 см, на звичайних ділянках не вище 30 см, однак її швидкість була надзвичайно висока - 2 м. за секунду. Тобто дитину могло за лічені хвилини віднести далеко від місця пригоди.
"У місті працює 60 рятувальників. Стоять пости на витоках каналізаційних стоків. Рятувальники повідомили, що у каналізаційних трубах є решітки, які могли затримати тіло дитини. Ситуацію доповідають кожні 15 хв. Рятувальники йдуть по трубах без спеціальних мотузок, аби обстежити більше території", - каже начальник оперативного відділу оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Львівській області Валентин Дорофєєв.

Станом на 18:00 комунальні служби опрацювали 75% довжини колектора. Дитина зникла шість годин тому.

"Загальна довжина колектора 15 км. Служби вже пройшли 75%, обстежили підземну річку Полтву. Деякі ділянки досліджували повторно. Залишилась ще траса у Шевченківському районі, в межах вул Тунельної. Там зараз працюють", - розповіла в.о. голови Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак.

Відповідно до схеми виходу каналізації на поверхню виставлені чотири пости: на вул. Винниця, Торф'яна, Липинського В. та поблизу 7-ої каналізаційної насосної станції очисних споруд ЛМКП "Львівводоканал".

"Ми будемо з'ясовувати всі деталі. Проведемо інвентаризацію кожного люка по Львову. Те, що сталось сьогодні, – це жахливо. Це не підлягає дискусії. Сьогодні треба знайти цю дитину. Безперечно, буде відкрито кримінальне провадження за цим фактом, будуть покарані всі, але зараз основне завдання – шукати дитину. Всі сили Водоканалу кинуті на те, аби знайти дитину", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Пошуки не припиняється ні на хвилину.
Зараз ви читаєте новину «Шанси знайти зниклого у львівському каналізаційному люці хлопчика живим тануть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути