пʼятниця, 09 серпня 2013 00:00

У каналізації знайшли 15-тонний згусток жиру

15-тонний згусток жиру, недоїдків та вологих серветок виявили в каналізації в районі Кінгстон у південно-східній частині столиці Великої Британії. Грудку завбільшки з двоповерховий лондонський автобус назвали жирбергом. Вона повністю заблокувала стічну систему цілого району.

— При тому, що в нас найширші каналізаційні шляхи, цей жирберг їх майже повністю перекрив, — розповідає спеціаліст лондонської водопровідної компанії "Темз Вотер" Ґордон Гейлвуд. — Хоча з-під центру столиці нам доводилося відкачувати і більші обсяги жиру, проте ще ніколи не траплялася грудка таких розмірів. Вона напевне найбільша в британській історії.

Жирберг виявили після того, як жителі Кінгстона почали масово скаржитися, що в їхніх унітазах не стікає вода. Водопровідники перевірили записи з відеокамер, встановлених у каналізації, й виявили згусток. Він пошкодив 20 м стічного каналу, який ремонтуватимуть півтора місяця. 10 днів пішло на те, щоб дістати брилу.

— Якби ми вчасно його не помітили, будинки й вулиці району залило б нечистотами, — каже Гейлвуд.

Лондонців закликали не змивати в унітаз жирні недоїдки.

— Ми переробляємо все, що дістаємо з каналізації. Випарюємо воду й із решти жиру виготовляють різну продукцію: мило, біопальне, — пояснюють у сміттєпереробній компанії "Каунті Клін".

Зараз ви читаєте новину «У каналізації знайшли 15-тонний згусток жиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути