субота, 12 травня 2012 13:46

Серед уламків літака Sukhoi SuperJet-100 шукають чорні скриньки

Другий літак Іл-76 МНС Росії з рятувальниками та обладнанням в суботу прибув до Індонезії для участі в пошуковій операції на місці краху лайнера Sukhoi SuperJet-100 (SSJ-100), повідомив "РИА Новости" представник відомства.

Sukhoi SuperJet-100 розбився в Індонезії 9 травня в ході демонстраційного польоту. На борту перебували 45 осіб, у тому числі вісім росіян. Літаком керував російський екіпаж. Лайнер врізався в схил гори Салака на висоті 1,6 кілометра. Знайдено уламки хвоста судна і безліч дрібних фрагментів, пошуки інших частин літака тривають.

Для участі в пошуковій операції МНС РФ направило до Індонезії два літаки Іл-76 з рятувальниками та обладнанням, у тому числі пошуковим вертольотом Во-105. Перший борт уже прибув до Індонезії. Літак доставив до країни 21 співробітника загону "Центроспас", трьох психологів, трьох медичних експертів, а також групу Слідчого комітету РФ у складі двох чоловік.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Авіакатастрофа російського літака в Індонезії: на борту панували сміх і веселощі

На борту другого - 25 фахівців Центру з проведення рятувальних операцій особливого ризику "Лідер". Всі рятувальники мають альпіністську підготовку і мають необхідне спорядження. Крім іншого, вони будуть брати участь у пошуку чорних ящиків - приладів реєстрації параметрів польоту та переговорів екіпажу.

Розшифровка чорних ящиків буде відбуватися в Індонезії, заявив міністр транспорту країни Еверт Ернст. Варто зазначити, що самі бортові самописці SSJ-100 до цих пір шукають в районі падіння лайнера, повідомляє РБК.

Також у столичному госпіталі Національної поліції Індонезії вранці в суботу почалася процедура ідентифікації останків жертв катастрофи, повідомляють індонезійські національні ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Серед уламків літака Sukhoi SuperJet-100 шукають чорні скриньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути