четвер, 05 січня 2017 16:00

Посеред Дніпра врятували чоловіка на відколотій льодовій брилі
5

Фото: фото надані ДСНС м. Києва

Київського рибалку 35-річного Олександра Смірнова водолази врятували посеред річки Дніпро. Під час рибалки на льоду, частина криги відкололась і його течією віднесло на середину річки на відстані близько 200 метрів від берега.

"До нас прибіг товариш рибалки. Став махати руками. Каже, рибалка на краю криги напроти ресторану "Мандарин" зі сторони Московського мосту і його відносить течією на середину річки. В нас були лічені хвилин, щоб його врятувати, бо піднявся сильний вітер і крига ламалася" - говорить Gazeta.ua керівник рятувальної служби на водних об'єктах ДСНС Києва Юрій Білецький.

Чоловіка врятували на надувному човні.

"Коли ми приплили, він сидів на своєму рибацькому ящику. Від шоку навіть не рухався. Розумів, якийсь не вірний рух і крига трісне під ногами. Але його вдало прийняли на човен. Мовчав і на запитання відповідав не дуже охоче. Відмовився від гарячого чаю і медичної допомоги" - говорить рятувальник.

Олександр Смірнов став єдиним рибалкою, який подякував за порятунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінку та собаку з крижаного Дніпра витягли курткою

"Не пам'ятаю, щоб хтось нам казав "дякую". Чи то рибалки чи просто звичайні люди. Коли ми проводимо інструкції, як вести себе на річці, то рибалки не хочуть з нами розмовляти. Навіть матом можуть покрити, - каже Білецький. - Коли їх рятуємо, то в них очі круглі. Цей випадок унікальний. Після порятунку цей рибалка з товаришем спустилися назад на кригу і і почали далі рибалити. Ті два окунці не варті життя, але вони мислять по іншому".

В Глобино на Полтавщині втопився 14-річний школяр. Рятувальники знайшли його наступного дня.

Тіло було неподалік берега. Повністю не змерзле, в тому місці сильна течія.

Зараз ви читаєте новину «Посеред Дніпра врятували чоловіка на відколотій льодовій брилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути