понеділок, 02 січня 2017 10:00

Порятунок року: ТОП- 5 випадків
5

У 2016 році життя багатьом людям рятували небайдужі, часто й незнайомі люди. Gazeta.ua нагадує п'ятірку таких випадків.

Хлопчик врятував сестру від ґвалтівника

 

9-річний Богдан Івасюк із села Пахутинці Волочиського району на Хмельниччині врятував сестру 6-річну Галину від ґвалтівника. Хлопчик прокинувся від шуму в хаті. Швидко ввімкнув світло. В кімнаті побачив чоловіка, який роздягав його сестру. Одразу покликав матір. Та викликала поліцію. Чоловік злякався й утік. У спробі зґвалтування підозрюють односельця Андрія Сіраєва, 20 років. Жив у цивільному шлюбі із старшою сестрою Богдана та Галини — Зіною. У селі в його вину не вірять. 4 грудня поліцейські нагородили Богдана медаллю "За сприяння правоохоронним органам".

Підліток врятував із крижаної води двох дівчаток

 

13-річний Богдан Волик із Черкас 15 грудня урятував двох 8-річних дівчат, які провалилися під лід на Дніпрі. Одну дістав сам і викликав рятувальників. Богдан Волик — учень сьомого класу. Має ІІ групу інвалідності за вадою зору. Втратив ліве око, коли ходив до дитячого садка. Його виховує тітка 65-річна Алла Чеховська. За мужність хлопця нагородили рятувальники. Від себе подарунок та подяку вручив у Києві прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Поліцейські врятували не одного самогубцю

 

У Борисполі На Київщині 26 жовтня двоє поліцейських Євген Чепов і Данило Зозуля врятували жінку від смерті. Почули якісь рухи у хащах і побачили жінку в петлі. Встигли витягти її в останні хвилини.Та вже майже не дихала. Викликали швидку допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгері врятували оленя, що провалився у річку

У Запоріжжі 49-річний чоловік намагався покінчити життя самогубством. Взяв мотузку, на якій сушать одяг. Обв'язав нею шию, а другий кінець мотузки прив'язав до батареї. Сам виліз на підвіконня балкона і почав погрожувати сестрі, що він зможе стрибнути. Його врятували патрульні поліцейські Тетяна Груша і Євгеній Захарченко.

Український миротворець врятував новонароджене немовля в Південному Судані

 

18 травня в місті Румбек, що в штаті Озерний у Південному Судані з 7-метрової ями громадського туалету місцевий поліцейський почув плач дитини й звернувся за допомогою до командира групи цивільної поліції ООН капітана міліції Бориса Ящука. Чоловіки швидко розбили бетонне перекриття й разом з рятувальниками дістали з ями новонароджену дитину.

Поліцейський врятував від загибелі 3-річного хлопчика

 

19 грудня у Сумах патрульний поліцейський Сергій Головань врятував від загибелі 3-річного Миколу. Хлопчик вдавився млинцем. Перестав дихати та втратив свідомість. Поліцейський саме прийшов забрати із садочка свою доньку. Коли побачив хлопчика — звільнив його дихальні шляхи від млинця і до приїзду швидкої допомоги робив дитині штучне дихання.

На Донеччині поліцейські врятували учасника "групи смерті" в соцмережі. Хлопець виконав усі завдання. Останнім було самогубство.
Зараз ви читаєте новину «Порятунок року: ТОП- 5 випадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути