вівторок, 06 грудня 2016 07:05

Четвертокласник Богдан Івасюк врятував від ґвалтівника шестирічну сестру

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.HM.NPU.GOV.UA
  Богдан Івасюк у поліцейській фуражці стоїть серед однокласників. Правоохоронці вручили йому медаль, рюкзак і канцелярські приладдя — за допомогу органам
Богдан Івасюк у поліцейській фуражці стоїть серед однокласників. Правоохоронці вручили йому медаль, рюкзак і канцелярські приладдя — за допомогу органам

9-річний Богдан Івасюк із села Пахутинці Волочиського району на Хмельниччині врятував сестру 6-річну Галину від ґвалтівника. Поліцейські нагородили хлопця медаллю "За сприяння правоохоронним органам".

Богдан — учень четвертого класу.

— Розповів, що прокинувся від шуму в хаті. Швидко ввімкнув світло. В кімнаті побачив чоловіка, який роздягав його сестру. Той заліз до будинку через вікно, — говорить Григорій Райтаровський, 43 роки. Він — директор школи, в якій навчається Богдан. — Одразу позвав матір. Та викликала поліцію. Чоловік злякався й утік. Його затримали за кілька годин.

Раніше Богдан не вирізнявся серед інших учнів. Та й зараз не хвастається. Але нагородою пишається. Особливо любить, коли однолітки розпитують про його вчинок. Каже, як виросте, стане поліцейським.

Богдан Івасюк із малозабезпеченої родини. Він — третій із чотирьох дітей. Матір 42-річна Тетяна Павлівна виховує їх самотужки.

У спробі зґвалтування підозрюють односельця Андрія Сіраєва, 20 років. Нещодавно повернувся із заробітків на Миколаївщині. У селі в його вину не вірять.

— Спокійний, тихий хлопець. Ріс без батька. Мати Олена не хазяйновита. Раз попався на крадіжці. Украв у людей кроля. Певно, що їсти хотів. Більше жодних проблем не виникало. Недавно зійшовся з Зіною, старшою сестрою Богдана. Жив у їх домі. Разом поїхали на заробітки. Збирали овочі та фрукти. Звідти повернувся з вагітною дружиною. Зіна теж знайшла іншого, вийшла там заміж, — розповідає староста села 62-річний Володимир Поліщук. — Того вечора Андрій зустрічався з товаришем, який повернувся з АТО. Трохи випили. Може, тому поліз до Івасюків у хату. Але не віримо, що хотів дитину образити.

Андрія Сіраєва взяли під варту на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Четвертокласник Богдан Івасюк врятував від ґвалтівника шестирічну сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути