вівторок, 20 грудня 2016 06:30

Семикласник Богдан Волик урятував двох дівчат

Автор: ФОТО З САЙТА www.dsns.gov.ua
  Богдан Волик стоїть на березі річки, де під кригу провалилися двоє 8-річних дівчат
Богдан Волик стоїть на березі річки, де під кригу провалилися двоє 8-річних дівчат

13-річний Богдан Волик із Черкас урятував двох 8-річних дівчат, які провалилися під лід на Дніпрі. Одну дістав сам і викликав рятувальників.

Близько четвертої вечора гуляв біля річки. Смеркало. Побачив, як дві дівчинки вийшли на тонкий лід. Крикнув, щоб поверталися, бо може тріснути. Одна була метрів за 5 від берега, друга — за 20. Раптом крига затріщала і дівчата провалились у воду. Швидко побіг і подав тій, що ближче, палицю. Руки в неї були порізані об лід, текла кров. Друга в цей час просила: "Поможіть, поможіть". Була далеко від берега. Розумів, що сам не доберуся. Викликав рятувальників. Приїхали дві машини, — згадує Богдан.

Богдан Волик — учень сьомого класу. Має ІІ групу інвалідності за вадою зору. Навчається за індивідуальним графіком.

— Дівчинка трималася на поверхні. Товщина льоду була не більше 3 сантиметрів. Першим у воду кинувся рятувальник Сергій Тимчук. Від холоду в нього почалися судоми. Відмовляли ноги. Мусив повернутися. Тоді я схопив мотузку, рятувальний круг і поповз до дівчинки. За кригу трималася руками. Від морозу вони зробилися, як гачки. Коли вже був близько, лід сильно затріщав і дитина пішла під воду. Миттєво схопив її. Нас мотузкою витягли на берег. Взуття на ній не було. Може, це й врятувало. Інакше черевики потягнули б на дно. У воді вона пробула близько 20 хвилин. Почалися проблеми із серцем. Обох дівчат забрали до лікарні. У них діагностували переохолодження, — розповідає 40-річний Олександр Запрягайло з Державної служби з надзвичайних ситуацій Черкаської області.

Богдана Волика виховує тітка 65-річна Алла Чеховська.

— Він — син моєї племінниці. Коли йому було 8 місяців, її позбавили батьківських прав. Постало питання про передачу хлопчика в будинок маляти. З чоловіком вирішили забрати Богдана до себе. Виховуємо, як рідного. Як іде кудись гуляти, тримаємо зв'язок по телефону. Того вечора не могла додзвонитися. Подумала, батарея розрядилася. Виявилося, що намочив його, коли поліз у воду. Півночі не міг заснути. Хвилювався, щоб з дівчатками все було добре, — розповідає Алла Чеховська. — Богдан втратив ліве око, коли ходив до дитячого садка. Один із вихованців ударив його іграшковою машинкою. Богдану потрібен імплант. В Україні ставлять лише скляні. Сину він не підходить, може випасти. Ідеально — силіконовий. Але таку операцію роблять лише за кордоном, нам це не по кишені. Живемо на пенсію і державну допомогу Богданові.

Зараз ви читаєте новину «Семикласник Богдан Волик урятував двох дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути