четвер, 31 січня 2013 22:10

"План будинку мені дав слідчий" - Павліченко-молодший про відтворення вбивства Зубкова

Сергій Павліченко, стверджує що працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю змусили його вивчити план будинку по вулиці Голосіївській, 13 та підходи до нього, де вбили суддю Сергія Зубкова. Про це він заявив під час часткового судового слідства сьогодні, відповідаючи на запитання прокурорів.

За його словами, працівники, що проводили відтворення подій, вимикали камеру, на яку знімали відео та пояснювали йому, що він має говорити.

"Коли вимикали камеру, слідчий казав, що мені далі говорити. Наприклад, коли був початок допиту, він (слідчий — ред.) попросив вийти понятих та експертів в іншу кімнату і 20 хвилин говорив зі мною. Так само коли виключали камеру, він мені розказував, що далі", — заявив він.

Також Сергій розповів, що в міліції його завели в кімнату і сказали зізнатися у вбивстві.

"Мені кажуть: "Давай, признавайся у вбивстві". Облили ноги водою і взяли електричний кабель. І сказали: "У тебе 5 хвилин на роздуми". Батька ми вже заарештували, сидіти він буде у будь-якому випадку. Ти повинен написати те, що ми тобі скажемо. Тоді сидіти він буде менше", - розповів Павліченко-молодший.

Під час засідання, підтримати родину, під судом зібралось кілька сотень футбольних вболівальників. Фани мали з собою декілька плакатів з фото засуджених та великий банер "Свободу чесним, свободу Павліченкам".

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

"Незважаючи на погоду, ми продовжуватимемо приходити до суду. Вони в тюрмі сидять через головотяпство міліції. За розкриття хтось отримав зірки на погони, а хтось сидить зараз і тюрмі", — сказав один з вболівальників Андрій.

Суддю зубкова вбили у власному будинку в 2011 році. За чотири дні затримали батька та сина у підозрі у скоєнні злочина. Дмитра та Сергія Павліченка засудили торік у жовтні. Батько отримав довічне ув'язнення, а син - 13 років тюрми.

Наступне засідання відбудеться 6 лютого о 10:30. Футбольні фанати обіцяють знову прийти до суду.

Зараз ви читаєте новину «"План будинку мені дав слідчий" - Павліченко-молодший про відтворення вбивства Зубкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути