четвер, 31 січня 2013 18:25

У міліції заявляють, що Сергію Павліченку не погрожували

У міліції заявляють, що Сергію Павліченку не погрожували
Сергій Павліченко Фото: poryad.com

У Головному управлінні МВС України міста Києва заявляють, що інформація про погрози з боку працівників міліції на адресу Сергія Павліченка не відповідає дійсності.

"Сьогодні підсудний Сергій Павліченко під час допиту в Апеляційному суді міста Києва заявив про неправомірні дії співробітників УБОЗ, що при написанні явки з повинною правоохоронці чинили на нього тиск і погрожували йому. Інформація про погрози з боку працівників міліції на адресу Сергія Павліченко не відповідає дійсності" , - сказано в повідомленні відділу зі зв'язків з громадськістю столичного главку в четвер.

У ГУМВС Києва зазначають, що відразу після затримання Павліченко був доставлений для проведення процесуальних дій до слідчого прокуратури.

"Жодних скарг на дії працівників міліції ні з боку самого Павліченка, ні з боку захисту не надходило. Також, згідно з постановою слідчого, він відразу був направлений на проходження судово-медичної експертизи. Інших пошкоджень, крім рани на нозі, на його тілі не виявлено", - зазначають у міліції.

У київському главку наголошують, що у правоохоронців була достатня доказова база, зібрана в рамках чинного законодавства, яка підтверджує причетність Дмитра та Сергія Павличенків до скоєння злочину.

"У процесі затримання і проведення обшуку працівники міліції діяли в рамках закону і своїх повноважень", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу державний обвинувач Наталія Сьома відзначає, що на досудовому слідстві на підсудного Сергія Павліченка не чинився тиск.

"У ході перевірки свідчень, які давав Сергій Павліченко на досудовому слідстві, а це чітко зафіксовано на відеозаписі, як при показаннях його як підозрюваного, так і при відтворенні обстановки та обставин злочину, видно, що ніякого тиску на нього не здійснювалося. Він вільно давав показання, детально показував на місці обстановку скоєння злочину. І при цьому жодного разу, навіть у відповідь на запитання слідчого, не говорив, що до нього застосовувалися незаконні методи слідства", - підкреслила вона.

За її словами, з відеозаписів слідчих дій за участю Павліченка видно, як підсудний під час досудового слідства давав докладні показання про обставини вчинення злочину, але в судовому засіданні він не зміг пояснити суперечності між показаннями, які давав під час досудового слідства та в суді.

Як повідомлялося, на засіданні 31 січня Апеляційний суд Києва продовжував проведення судового слідства по розгляду скарги на вирок Дмитра та Сергія Павліченків. У ході допиту Сергій Павліченко заявив, що зізнання у вбивстві судді він зробив під тиском.

Зараз ви читаєте новину «У міліції заявляють, що Сергію Павліченку не погрожували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути