четвер, 31 січня 2013 15:10

"Облили ноги водою і взяли електричний кабель". Павліченко розповів про методи в міліції

"Облили ноги водою і взяли електричний кабель". Павліченко розповів про методи в міліції
Фото: www.nr2.ru

Апеляційний суд Києва в четвер продовжив допит Дмитра та Сергія Павліченків, засуджених за вбивство судді Сергія Зубкова.

У четвер суд продовжив проведення судового слідства по розгляду скарги на вирок Д. Павліченка і С.Павліченка.

Зокрема, суддя оголосив протокол допиту батька на слідстві у суді першої інстанції: Д.Павліченко знову заявив про свою непричетність до скоєння злочину, зазначивши, що повністю підтримує свої свідчення, дані в ході судового розгляду.

У ході допиту С.Павліченко заявив, що зізнання у вбивстві судді він зробив під тиском, а під час проведення відтворення камеру періодично вимикали і говорили, що йому слід говорити далі.

Він розповів, що в міліції його завели в кімнату і сказали зізнатися у вбивстві.

"Мені кажуть: давай, признавайся у вбивстві ... Облили ноги водою і взяли електричний кабель. І сказали: у тебе 5 хвилин на роздуми. Батька ми вже заарештували, сидіти він буде у будь-якому випадку. Ти повинен написати те, що ми тобі скажемо. Тоді сидіти він буде менше", - розповів суду С.Павліченко.

Він стверджує, що співробітники правоохоронних органів погрожували розправитися з його сім'єю, якщо він не зізнається у вбивстві. "Завели у кабінет, ... де надиктували мені явку з повинною", - додав С.Павліченко.

"21 березня (день вбивства судді) - це річниця весілля батьків. Тож коли вони всі повернулися з магазину - ми це відзначили, поїли торт", - розповів С.Павліченко.

Між тим, у суді зібралися кілька сотень людей, що виражають підтримку Дмитру і СергіюПавліченкам. Вони тримають плакати "Свободу Павліченкам" і скандують "Свободу чесним Павліченкам". Учасники акції заявляють, що будуть мітингувати на підтримку засуджених до закінчення засідання у четвер.

Раніше на допиті Д.Павліченко відмовився відповідати на питання, що задаються представниками держобвинувачення.

Зараз ви читаєте новину «"Облили ноги водою і взяли електричний кабель". Павліченко розповів про методи в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути