пʼятниця, 10 червня 2011 09:22

Паніка у київському метро: потяги зупинилися на 4 години

Паніка у київському метро: потяги зупинилися на 4 години

У четвер увечері в київському метро стався безпрецедентний випадок. Практично чотири години - і це ввечері, коли люди повертаються з роботи, - підземка працювала в обмеженому режимі, а деякі станції і зовсім закрили. Люди почали панікувати, а таксисти швидко зорієнтувалися і почали брати подвійний тариф.

Як пояснили в міліції, метро зупинилося через поїзд, що поламався на станції "Палац "Україна", пише Сегодня.

"У нього заклинило гальмівні колодки і пішов дим. Машиніст висадив людей і вирушив у депо, але на "Либідській" у нього знову заклинило гальма і знову-таки пішов дим", - розповів заступник начальника ЦГЗ київської міліції Олександр Радкевич.

У підсумку нормально не працювали п'ять станцій - люди не могли виїхати з "Васильківської", "Голосіївської,"Деміївської", "Либідської" і "Палацу "Україна" у бік "Героїв Дніпра", а лише до станції "Палац "Україна". А в зворотному напрямку поїзди ходили лише до "Олімпійської" (колишня "Республіканський стадіон"). Очевидці говорять, що на "Васильківській" між пасажирами та працівниками метро навіть виникла невелика бійка. Люди вимагали назад свої гроші, адже вони не могли дістатися додому. Хоча офіційно в метро цей факт спростували. Натовп зібрався на "Майдані", люди говорили, що дим було чути навіть сюди. Ходили чутки, що в поїзді сталася пожежа і навіть постраждали люди.

"Це було якийсь пекло, такий натовп, крики, задуха. Я думала, що знепритомнію", - розповіла Олена, яка в той момент була на "Либідській".

"Запізнювався на зустріч, забіг на "Деміївську" о 17.45, сів у вагон, і десь посередині шляху між станціями зупинилися, хвилин 5 постояли, знову рушили, знову постояли і так рази чотири. Потім прибіг машиніст весь у піні. Народ почав йому щось кричати, питати, він кинув: "Без паніки", забіг в "рубку", і ми рушили в зворотному напрямку. Вийшли на "Деміївській", а там народу - мамо не горюй! Всі рушили до одного запущеного ескалатору на підйом, стояло 3 мєнта, типу для порядку, а я чомусь подивився у бік запасного виходу і подумав, що його можна було б відкрити, адже на вхід станцію ніхто і не думав закривати, люди все йшли , а було дуже-дуже душно", - повідомив ще один очевидець.

"Так, у нас о 17.35 виникла серйозна технічна проблема", - сказала прес-секретар метро Надія Шумак. Рух відновили лише на початку десятого, весь цей час, як каже Шумак, поїзд намагалися відтягнути до "Васильківської".

Не секрет, що поїзди в метро ламаються нерідко, але такого, звичайно, ще не було. "Про що можна говорити, у нас є потяги ще 60-х років. Зрозуміло, що вони на ладан дихають. Сьогоднішня історія показала, що таке економити на рухомому складі. Уявіть, якщо таке ж станеться на Євро-2012. От прославимося на весь світ", - сказав один з працівників метрополітену.

У мерії кажуть, що проблему вирішать. За словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, до 2012-го підземка закупить 50 нових вагонів.

Зараз ви читаєте новину «Паніка у київському метро: потяги зупинилися на 4 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути