четвер, 10 травня 2012 08:36

На Житомирщині чоловік вбив, а потім зґвалтував 9-річного хлопчика

На Житомирщині чоловік вбив, а потім зґвалтував 9-річного хлопчика
Чоловік визнав свою вину і розповів, що помітив хлопчика на ставку. Фото: sannews.com.ua

На Житомирщині працівники міліції, розшукуючи зниклого напередодні 9-річного хлопчика, знайшли його тіло зі слідами насильницької смерті, приховане у гущавині лісосмуги. Розслідуючи обставини злочину, оперативники затримали 30-річного жителя Попільнянського району. На даний момент молодик обґрунтовано підозрюється у причетності до жорстокого вбивства на сексуальному підґрунті. Про це пише УНН.

До чергової частини Попільнянського РВ УМВС України в Житомирській області 8 травня близько 2 години по телефону звернулась 45-річна жителька Києва. Вона повідомила про те, що напередодні увечері пропав її 9-річний син. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої розпочали першочергові заходи по встановленню всіх обставин події. З'ясувалося, що родина киян приїхала до одного з сіл району на дачу. Востаннє хлопчика бачили надвечір, коли він рибалив на місцевому ставку.

Уранці правоохоронці розпочали прочісування навколишньої території водойми та околиць населеного пункту. Водночас оперативники опитували місцевих жителів, які того дня могли бачити малого або щось знати про його зникнення.

Під час огляду чагарника лісосмуги на околиці села працівники міліції знайшли тіло хлопчика з тілесними ушкодженнями у вигляді синців та саден на обличчі та шиї. Трохи далі від цього місця виявили і дитячий велосипед. Згідно з висновками судово-медичного дослідження, смерть хлопчика настала від механічної асфіксії шиї (задушення) увечері 7 травня.

За словами начальника Управління карного розшуку Віктора Бугири, на той час оперативникам уже вдалося встановити певні обставини розвитку подій того дня. Хлопчик рибалив неподалік від чотирьох місцевих жителів, а потім до нього підійшов незнайомий чоловік. У селі його не знали, однак він певний час спілкувався з малим і згодом вони навіть кудись разом пішли.

Мати дитини розповіла, що близько 16.30 він забігав додому і говорив, що якийсь дядько хоче продати йому вудочку. Вона заборонила хлопцеві з ним йти. Проте малий, очевидно, ослухався неньку, оскільки місцеві жителі таки бачили їх удвох. Згодом незнайомець повернувся у село уже сам і був достатньо схвильований.

Для встановлення особи невідомого оперативникам знадобилось декілька годин. Значно допоміг детальний опис зовнішності ймовірного зловмисника, наданий очевидцями. Підозрюваного затримали того ж дня в одному з сіл Попільнянського району. Він спокійно спав у своєму помешканні, переконаний у власній безкарності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завгосп дитбудинку в Київській області виявляв нездоровий інтерес до вихованців

На запитання міліціонерів чоловік спочатку вдавав, що нічого не знає. Однак низка доказів, вилучених на місці події експертами та свідчення очевидців, які допомогли встановити маршрут руху підозрюваного того вечора, таки вплинули на його подальші дії.

Чоловік визнав свою вину і розповів, що помітив хлопчика на ставку. Розповідаючи різні байки малому, зловмисник втерся до нього в довіру, пообіцяв вудку подарувати чи продати, а потім поступово змусив відійти подалі від людей. Так вони вдвох опинились на околиці села, у чагарнику, де чоловік, за його словами, спочатку задушив, а потім зґвалтував дитину.

Розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.2 п.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України триває, повідомив начальник слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині чоловік вбив, а потім зґвалтував 9-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути