Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2012 10:23

На Запоріжжі зійшов з рейок пасажирський потяг: кілька вагонів перекинулися
5

Один з вагонів плавно ліг на бік
Фото: Фото: Прес-служба МНС
На ліквідацію події від МНС залучалося 7 одиниць техніки
Пасажири евакуйовані та їм надано тепле приміщення
Серед евакуйованих пасажирів паніки не було
Пасажирський поїзд «Київ-Севастополь» прямував на південь

У Запорізькій області сьогодні зранку на залізниці сталася надзвичайна подія. Тут кілька вагонів пасажирського потягу зійшли з рейок.

Про це повідомили у прес-службі МНС у Запорізькій області.

"О 04:45 на відстані 1 км від залізничної станції "Запоріжжя-1" з колії зійшли 4 вагони пасажирського поїзду. Повідомлення до служби порятунку "101" надійшло від диспетчера "швидкої медичної допомоги". Як з'ясувалося, пасажирський поїзд "Київ-Севастополь" прямував на південь, у складі якого було 19 вагонів", - повідомили у прес-службі МНС.

За попередніми даними, через помилкове переключення автоматичного пристрою зміни напрямку руху, вагони, що знаходилися посередині поїзда, почали поступово сходити з колій. Внаслідок цього, один із вагонів плавно ліг на правий бік. У цей час у ньому знаходилося 34 пасажири, з них 12 дітей. На щастя, ніхто не постраждав. Людей вивели із вагону та направили до адміністративної будівлі вокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині перекинулося 7 вагонів: пасажирські потяги стояли 5 годин

"Пасажири евакуйовані та їм надано тепле приміщення. "Швидка допомога" була на місці вже за 15 хвилин, щоб забезпечити терапевтичну та психологічну допомогу людям. На щастя, їм вона не знадобилася. Організовано гаряче харчування. Зараз йде евакуація речей пасажирів вагона, що перекинувся, всі дії відбуваються під жорстким контролем міліції, прокуратури, МНС", – розповів голова запорізької ОДА Олександр Пеклушенко.

На ліквідацію події від МНС залучалося 7 одиниць техніки та 42 рятувальника на чолі з начальником Головного територіального управління генерал-майором служби цивільного захисту Олексієм Лепський.

Серед евакуйованих пасажирів паніки не було. Вже о 8:47 новий сформований состав з пасажирами вирушив до місця призначення.

"Рятівники працювали у досить важких умовах. Вони лежачи ланцюгом витягували і передавали речі з перевернутого вагону. Потім видавали їх пасажирам. З пасажирів ніхто навіть синця не отримав у аварії", - резюмувала голова прес-служби МНС Юлія Баришева.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі зійшов з рейок пасажирський потяг: кілька вагонів перекинулися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути