пʼятниця, 30 березня 2012 12:18

На Закарпатті невідомі понищили тризуб

У селищі Солотвине Тячівського району Закарпаття невідомі особи наругалися над пам'ятним знаком. Вони зірвали звідти тризуб, який "свободівці" установили за кілька днів до інциденту.

"17 березня ми встановили у Солотвині пам'ятний знак Михайлу Колодзінському – начальнику штабу Карпатської Січі у 1939 році та загиблим січовикам, - розповів керівник Закарпатської обласної організації "Свобода" Олег Куцин. – А вже за кілька днів по тому приїхали у Солотвино, аби прибрати територію. Побачили, що тризуб, який був установлений на символічному камені, хтось зірвав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові і Черкасах вандали осквернили Пагорби Слави

За словами Куцина, "свободівці" розглядають дві версії.

"За першою, тризуб могли зірвати шукачі металів. Але знак важив усього кілька кілограмів. Не думаю, що міг вартувати дуже багато. За іншою версією, знищення знаку могло стати помстою недоброзичливців. Адже ми довго добивалися у місцевій раді, на території якої проживає велика угорська громада, дозволу на встановлення пам'ятного знаку".

"Свободівці" звернулися із заявою до міліції. Однак, вони не впевнені, що злочинців знайдуть. У той же час, обіцяють самотужки відновити знак.

У селищі Солотвине у 1939 році було закатовано угорцями 15 січовиків. Їх скинули у тамтешні соляні шахти. Пам'ятний знак установили на приблизному місці їхньої загибелі.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті невідомі понищили тризуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути