понеділок, 25 липня 2011 16:24

Вінницькі вандали червоною фарбою облили царя Миколу ІІ

У Вінниці вандали понівечили біл-борд із портретом російського царя Миколи ІІ Романова. На правому оці та під бородою монарха видно великі плями яскравої червоної фарби. Напису "Прости нас, Святой Царь" не зачепили. Під бордом на асфальті валяються залишки паперу в червоній фарбі.

Автор: Фото: Поліна Романова
 

Плакат повісили 16 липня на вул. Келецькій на замовлення вінницької громадської організації монархістів "Русский православный центр "Святой Георгий". Мав висіти до 28 липня. Обійшовся у 600 грн.

"Ми не переживаємо, — каже одна з організаторів 45-річна Неоніла Хорчик з райцентру Літин під Вінницею. — Ми ж написали слово "прости". Виходить, тепер вибачаємося і за це злодіяння. Але я не заздрю тим людям, які таке зробили. Вони й не уявляють, що на себе взяли".

Кажуть, що плакат облили після інформаційної акції, яку провели ввечері 18 липня 30 активісти православного центру на пл. Театральній у Вінниці.

Автор: Фото: Поліна Романова
 

"Думаю, це зробили комуністи. Вони ще за часів перевороту називали царя "Кривавим". Тому і вибрали червону фарбу. Але головне, що вони не пошкодили сам напис. А портрет же має сакральний сенс. Плакат буде висіти до 28 липня, як і було заплановано. Навіть у червоній фарбі ми його раніше знімати не будемо", - додав козак Генадій Марченко.

Ніхто з керівників вінницьких монархістів не звертався до міліції.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі вандали червоною фарбою облили царя Миколу ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути