Ексклюзиви
середа, 24 липня 2013 18:35

На вулицях курортних міст Львівщини труять собак

На вулицях курортних міст Львівщини труять собак
Фото: ukrday.com

На вулицях курортних міст Трускавець та Моршин (Львівська область) зафіксовані випадки мученицької смерті вуличних та домашніх тварин.

Про це Gazeta.ua повідомили у Західноукраїнському товаристві захисту тварин (ЗУТЗТ).

Зокрема, як розповіла представниця ЗУТЗТ Наталія Куба, у цих двох населених пунктах відбуваються масові отруєння та відстріл тварин. На її думку, це не схоже на активність шкуродерів.

"Так масово діють лише комунальники або за їхньої згоди", - пояснила Куба.

Окрім того, зоозахисники висловили обурення з приводу угоди, укладеної між владою Трускавця та львівським КП "Лев" "Про надання послуг по відлову безпритульних тварин та підбору трупів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездомні тварини в містах — наслідок чиновницьких корупційних схем

"Скільки має бути трупів тварин у місті Трускавець, щоб виникла потреба укладати таку угоду, про яку, до речі, не знають у мерії міста Львова?" - поцікавились у товаристві захисту тварин.

Активісти також розповіли, що на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій запроваджено експертизу загиблих у Львові тварин.

Експертиза проводиться для отримання висновків щодо навмисного отруєння "братів менших" і може бути використана для подання заяви про злочин до органів МВС.

За словами громадських діячів, послугами університету ветеринарної медицини може скористатися будь-який мешканець Львова та Львівської області. Вартість послуг становить: за розтин – 200 грн, за оформлення документального висновку – 50 грн, за перевірку на отруєння препаратом "Ізоніазид" – 100 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Одна ампула снодійного і два літри бензину на кожну собаку": Донецькі зоозахисники обурені вбивством чотириногих

"Саме наявність висновків експертизи дає всі підстави для міліції відкривати справи щодо загибелі тварин", – пояснив віце-президент ЗУТЗТ Юрій Микитюк.

За даними товариства, лише за останній 2013 рік у Львові було отруєно сотні собак. Отрута розсипалася у Стрийському парку, на вулицях Івана Мазепи, Науковій, неподалік автовокзалу та у парку біля університету ветеринарної медицини.

Незважаючи на розголос та численні звернення, жодна справа про отруєння тварин не була завершена. Зоозахисники підкреслили, що органи МВС цілеспрямовано ігнорують злочини проти тварин, вважаючи їх дрібними та не вартими уваги.

"Лише справа шкуродера Ведули була доведена до кінця, – нагадала активістка ЗУТЗТ Наталя Вишневська. – Це пов'язано із тим, що згідно Кримінального кодексу України пропаганду насилля у мережі Інтернет легше довести, ніж злочин проти тварин на кшталт отруєння".

Зараз ви читаєте новину «На вулицях курортних міст Львівщини труять собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути