четвер, 05 травня 2011 17:09

На Тернопільщині два селянина розпилювали фугасний снаряд болгаркою

На Тернопільщині два селянина розпилювали фугасний снаряд болгаркою

Двоє жителів села Заривинці Бучацького району Тернопільщини травмувалися від вибуху осколочно-фугасного артснаряду часів Другої світової війни. Вони намагалися розпиляти його болгаркою.

Про це повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС у Тернопільській області.

Артилерійський снаряд діаметром 105 мм на пасовищі знайшов місцевий житель 37-річний Олександр. Він збирав металобрухт. Вирішив розібрати снаряд, розпиляти болгаркою і здати на металолом. На допомогу покликав свого 20-річного племінника. Той мав поливати снаряд під час розпилювання.

Як розповіла секретар сільради, яка відмовилася назватися, вибух стався близько 6 вечора.

"Вони той снаряд на подвір'ї розпилювали. А де знайшли, чи виорали в полі – люди різне балакають. А точно ніхто не знає. От тільки бахнуло так, що у сусідньому селі Рукомиші було чути", - сказала жінка..

Обох чоловіків забрали до реанімації районної лікарні. Олександру ампутували ногу. У його племінника – численні переломи.

"Олександр у дуже тяжкому стані, не говорить. А в нього ж двоє малих дітей, сім'я. То велике горе для родини і для всього села".

Через Заривинці під час Другої світової війни проходила лінія фронту.

"Сняряди у нас часто знаходять. Останнього разу викопали у лютому цього року. Але завжди про них повідомляють сільську раду, а ми – рятувальників. Раніше завжди зброю вдавалося знешкодити. А тут таке сталося".

Нагадаємо, у квітні тернопільські рятувальники відкопали на городі у селі Глибочок Борщівського району Тернопільщини протитанкову гармату. А перед тим - 1245 ручних гранат та 155 артилерійських снарядів поблизу села Млинівці Зборівського району Тернопільщини.

Олена ДЗІК

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині два селянина розпилювали фугасний снаряд болгаркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути