понеділок, 01 липня 2013 16:58

На Миколаївщині 300 людей прийшли до суду вимагаючи покарати міліціонера-ґвалтівника

На Миколаївщині 300 людей прийшли до суду вимагаючи покарати міліціонера-ґвалтівника
Фото: z-city.com.ua

Понад 300 людей у Врадіївці Миколаївської області оточили будівлю районного суду з вимогою покарати міліціонера і таксиста, яких підозрюються в зґвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень молодій жінці, повідомляє сайт "Новини Миколаєва".

За даними видання, кількість людей, що вийшли на акцію протесту у Врадіївці, різко збільшилася.

Адвокати підозрюваних просять суд відпустить їх підзахисних під грошову заставу. Сотні людей на вулиці не розходяться, в очікуванні рішення суду.

За даними ЗМІ, у Врадіївку стягнуті великі сили міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині побили та зґвалтували жінку. Підозрюються міліціонери

З Миколаєва прибув автобус з міліцейським спецназом "Беркут". Прибули співробітники міліції з сусідніх районів, зокрема, Первомайського та Кривоозерського.

Міліцейське керівництво побоюється самосуду, особливо щодо ще одного підозрюваного у скоєнні злочину - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижак, який знаходиться на волі.

Місце перебування Дрижака зараз ретельно приховується.

"При спробі вивезти заарештованих, можуть бути небажані ексцеси" - так прокоментував ситуацію один з керівників миколаївської міліції.

Пізніше також стало відомо, що один з "врадіївський гвалтівників" - Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука.

Інформацію про це виданню офіційно підтвердили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.

У прокуратурі заявили, що даний факт ніяк не вплине на об'єктивність розслідування злочину.

"До речі, у Врадіївці Миколаївської області у 2011 році вже було резонансне вбивство дівчини-школярки - злочин дотепер не розкрито, а багато місцевих підозрюють в ньому теж працівників міліції. Замість того, аби розкривати злочини (а їх по області маса), міліція на чолі з начальником УВС Парсенюком і під опікою губернатора Круглова вчинила дебош на виборах в Первомайську, де били людей, трощили приміщення окружкому і т.д. Відчувши після цього безкарність, ставши оплотом Партії регіонів, миколаївська міліція почала переслідувати опозиційних політиків, а згодом - і сама стала на шлях криміналу. Вершиною цього "служіння закону" стало жорстоке побиття та зґвалтування жінки працівниками міліції, через що під суд і вийшли люди. Ніхто з керівництва МВС (ні Захарченко, ні його заступники) на місце не виїхали. Повторюся, криміногенна ситуація в області одна з найгірших в Україні, тому я буду ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії в Раде, яка буде з усім цим розбиратися. Гадаю, після останніх подій президент мав би усунути Круглова і Парсенюка з посад і подумати про якесь покарання для міністра Захарченка, який все це допускає. Я ж поки що звернувся до керівництва ГПУ з вимогою направити в область бригаду з досвідчених слідчих для повної перевірки діяльності міліції і допомоги в розкритті злочинів", - написав на своїй сторінці у Facebook колишній міліціонер, народний депутат Геннадій Москаль.

Як відомо, 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині 300 людей прийшли до суду вимагаючи покарати міліціонера-ґвалтівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути