понеділок, 03 жовтня 2011 22:16

На Івано-Франківщині чоловік погрожував продавчині зброєю і вимагав горілку

На Івано-Франківщині чоловік погрожував продавчині зброєю і вимагав горілку

У селі Тисмениці, що на Івано-Франківщині, затримали 54-річного місцевого жителя, який вимагав у магазині пляшку горілки. За словами керівника ЦГЗ обласної міліції Василя Гультайчука, до райвідділку надійшло повідомлення про невідомого чоловіка, який з пістолетом у руці погрожував у магазині продавчині.

Вона розповіла, що чоловік старшого віку погрожував їй зброєю, тому вона змушена була віддати йому те, що він вимагав – пляшку горілки вартістю 27 гривень 50 копійок. Жінка повідомила про прикмети цієї особи, а також те, що невідомий зловмисник перебував у нетверезому стані.

За півгодини розбійника затримали в його помешканні. Ним виявився 54-річний мешканець сусіднього будинку. Хоч і справді "жартівник" перебував напідпитку, але відразу зізнався в тому, що накоїв. Найперше міліціонерів цікавило питання про зброю. Затриманий видав її – нею виявився пневматичний пістолет. Саме такої форми і кольору, про які розповідала працівниця магазину. Вилучено й цілісну пляшку горілки, задля якої людина літнього віку наважилася на такі нерозважливі дії.

Вчинене ним діяння кваліфікується, як напад з погрозою застосування зброї. Власне, зараз у райвідділі міліції вирішується питання про порушення щодо затриманого кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 187 Кримінального кодексу України - розбій. Це злочин з категорії тяжких, тож чоловікові загрожує покарання позбавленням волі від 3 до 7 років.

Раніше чоловік жодних справ з міліцією не мав.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині чоловік погрожував продавчині зброєю і вимагав горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути