неділя, 03 березня 2013 04:29

На Донбасі спаплюжили та оточили міліцією пам'ятники Леніну

На Донбасі спаплюжили та оточили міліцією пам'ятники Леніну
Фото: 62.ua

У рідному місті нинішнього президента Віктора Януковича — місті Єнакієве — невідомі вимазали пам'ятник "вождю світового пролетаріату" Володимиру Леніну фарбою та яйцями.

Про це Gazeta.ua повідомив голова Донецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігор Славгородський.

Зокрема, за його словами, 2 березня вранці в Єнакієво невідомими було вчинено "напад" на монумент більшовицькому вождю.

"Зранку хтось обмалював червоною та білою фарбами головний пам'ятник Леніну на центральній площі Єнакієва", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі пам'ятники Леніну треба звезти в одне урвище, бо вони деморалізують народ

Після інциденту на місце події прибули комунальні служби, які відмили монумент. Правоохоронні органи розпочали пошук тих, хто це зробив.

"Наших єнакіївських партійців викликали до міліції в якості свідків", - наголосив "свободівець".

Разом з тим, 14-ти метровий пам'ятник Леніну, який розташований у центрі Донецька, узяли під цілодобову охорону. Його відтепер охороняють співробітники міліції. Такий наказ надійшов нібито після нещодавнього скандального випадку руйнування пам'ятника "вождю пролетаріату" у Сумській області.

"Мабуть, вже всю злочинність у Донецьку подолано. І чому я мушу сплачувати зарплату ментам, які охороняють той монумент?" - зауважив Славгородський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідера донецьких "свободівців" хочуть посадити на 15 діб

Нагадаємо, 15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Леніну в Охтирці (Сумська область).

16 лютого сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці представниками "Свободи". Відкрито кримінальну провадження згідно зі ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Також у ніч із 23 на 24 лютого невідомі обезголовили пам'ятник Леніну і Надії Крупській у с. Жовтневе (Решетилівський район, Полтавська область). У міліції повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження, деталі події з'ясовуються.

Крім того, Сумська міська рада на сесії 27 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення двох пам'ятників Леніну. За пропозицію мера проголосували 43 із 75 депутатів міськради.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі спаплюжили та оточили міліцією пам'ятники Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

229

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути