четвер, 25 квітня 2013 21:37

На Черкащині затримали продавця гранат. Зловмисник намагався проковтнути вторговані гроші

У Смілі на Черкащині до працівників карного розшуку міськвідділу міліції надійшла інформація, що 32-річний місцевий житель хоче продати зброю. Для цього шукає клієнтів.

"Правоохоронці розробили спецоперацію. Швидко було встановлено коло спілкування підозрюваного, його зв'язки та "комерційні" плани на найближчий час. Зловмисника затримали "на гарячому". Він продавав три гранати "Ф-1". Але отримавши гроші, відчув неладне і почав тікати. Однак його вже оточили оперативники. Молодик хотів з'їсти вторговані гроші. Але на його руки швидко застебнули кайданки. Затриманий виявився раніше судимий за скоєння тяжких злочинів, в тому числі і за зберігання зброї", - розповідає Наталія Таран з обласної міліції.

Вдома у зловмисника було виявлено чималу кількість зброї і боєприпасів. Для роботи були залучені вибухотехніки. За допомогою металошукача на подвір'ї та городі знайшли чимало боєприпасів.

"На слідстві затриманий розповів, що вже понад три роки їздив по області, де під час Великої Вітчизняної війни тривали бої. Зброю шукав за допомогою металошукача. Знахідки, які мали задовільний стан, приносив додому і реставрував. Відновлену зброю і боєприпаси переховував дома в різних схованках", - сказала Таран.

За попередньою оцінкою спеціалістів, якби виявлена вибухівка вибухнула, то в повітря би злетіло кілька прилеглих житлових будинків. Дану подію було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині затримали продавця гранат. Зловмисник намагався проковтнути вторговані гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути