четвер, 18 жовтня 2012 13:59

У Сімферополі затримали чоловіка з гранатою у валізі

У Сімферополі на залізничному вокзалі правоохоронці затримали чоловіка, який перевозив у валізі гранату, повідомляє прес-служба СЗГ УМВС України на Придніпровській залізниці. Наразі за цим фактом порушено кримінальну справу.

Осколкова граната РГД-33 часів Великої Вітчизняної Війни.

"Поблизу пішохідного переходу через залізничні колії транспортні міліціонери лінійного відділу на станції Сімферополь помітили чолов'ягу, який ледве тягнув на собі величезну валізу. На прохання міліціонерів пред'явити документи, чоловік відповів, що забув їх взяти із собою. У відділі міліції правоохоронці з'ясували, що затриманий 34-річний безробітній місцевий мешканець, раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за ст. 185 (крадіжка), ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. При проведені огляду особистих речей, із валізи, окрім металобрухту, міліціонери вилучили осколкову гранату РГД-33 часів Великої Вітчизняної Війни", - йдеться у повідомленні.

Автор: Фото: mvs.gov.ua
 

Як пояснив сам затриманий, гранату він знайшов, збираючи металобрухт. Зберігав її, щоб глушити рибу.

Згідно висновків експертного підрозділу, такий підхід до ремесла міг би коштувати "горе-рибалці" життя, тому що заряд вибухової речовини чималий – тротил, масою 140 грамів, а з огляду на те, скільки часу граната пролежала в землі, детонувати вона могла відразу ж після того як він висмикнув би з неї чеку.

За даним фактом слідчим відділенням лінійного відділу на станції Сімферополь порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Тепер долю затриманого вирішуватиме суд.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі затримали чоловіка з гранатою у валізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути