понеділок, 18 лютого 2013 22:16

Міліція відпустила затриманих захисників Гостиного двору

Міліція відпустила затриманих захисників Гостиного двору
Фото: Олександр Заклецький

Співробітники спецпідрозділу "Беркут" в ході зіткнень в Гостиному дворі у Києві затримали 39 людей, повідомив лідер Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) Сергій Мельниченко.

За його словами, 21 затриманий, включаючи самого Мельниченка, були доставлені до Подільського райвідділу міліції, а 18 - "до актової зали метрополітену, там на них також оформляли документи".

"Оформили всім статтю 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство), за якою передбачено санкцію: адміністративний арешт до 15 діб", - зазначив лідер КУПР.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Народний депутат? А нам по..." - "беркутівці" ногами в обличчя били недоторканних біля Гостинного двору

При цьому, за словами Мельниченка, в райвідділі затриманих тримали протягом трьох годин, після чого почався конфлікт і активістів відпустили "під зобов'язання з'явитися на першу вимогу міліції".

"7 чоловік з Подільського РУ ГУ МВС доставили в Подільський суд. Зараз я перебуваю тут, будемо дивитися, яке рішення буде за ним прийматися сьогодні", - додав лідер КУПР.

Як повідомлялося, в будівлі Гостиного двору в Києві сталася бійка співробітників "Беркута" з активістами, що захищають будинок від забудовників, у тому числі народними депутатами.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Мене вдарили кілька разів. Я впала, по мені пройшлось кілька чоловік у шоломах" - активістка Гостинного двору

Прес-служба ВО "Свобода" повідомила, що під час сутички в Гостиному дворі постраждали народні депутати, зокрема, "свободівці" Олег Гелевей, Андрій Іллєнко, Юрій Сиротюк.

За даними свободівця Олександра Аронця, кілька депутатів від "Свободи" і "Батьківщини" лягли під колеса автозаку, куди "пакували" активістів, але "Беркут" силою витягнув їх звідти.

Зі свого боку, депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Олександр Бригинець у своєму Facebook повідомив, що під час затримання беркутівці били депутатів, журналістів та активістів.

Зараз ви читаєте новину «Міліція відпустила затриманих захисників Гостиного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути