Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2013 19:54

Захарченко пообіцяв звільнити керівництво "Беркуту" - "свободівець"

Захарченко пообіцяв звільнити керівництво "Беркуту" - "свободівець"
Міністр МВС Віталій Захарченко Фото: rian.com.ua

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко пообіцяв відсторонити керівництво "Беркуту" через побоїще біля Гостинного двору. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів народний депутат "Свободи" Юрко Сиротюк.

Після масової бійки біля Гостинного двору у Києві "свободівці" поїхали до Захарченка. У кабінеті він пообіцяв звільнити керівництво "Беркуту", які керували бійкою.

За словами "свободівця", народні депутати вимагали негайного звільнення полковника "Беркута" Алєксандрова та підполковника Фещука.

"Міністр сказав, що відсторонить міліціонерів, які керували бійкою у Гостинному дворі. Пообіцяв, що громадських активістів звільнять після суду. Уявляєте, була страшна бійня, а їм всім інкримінують порушення громадського порядку через те, що вони вживали нецензурну лексику на вулиці", - розповів Сиротюк.

За його словами, захисників Гостинного двору відправили спочатку до райвідділу, а потім до суду.

"Ми йому сказали, що очевидно без вказівки міністра і президента такі речі не відбуваються. Я не вірю, що будь-який рядовий міліціонер може просто так бити кулаками народного депутата", - розповів представник "Свободи".

І додав, що міністр заявив, що він не зацікавлений у політизації цієї події. І вважає, що є дві сторони комерційного конфлікту навколо Гостинного двору - це рейдери та захисники.

Нагадаємо, що сьогодні біля Гостинного двору відбулись масова сутичка між рейдерами, народними депутатами, громадськими активістами та журналістами. Рейдери Гостинного двору пускали у бій сльозогінний газ та залізні кийки. Проте після приїзду "Беркуту", всіх підряд почали бити. Внаслідок бійки захисників Гостинного двору та нардепів повезли до райвідділу. Згодом активістів повезли до суду. Унаслідок сутичок у Гостинному дворі затримано 37 активістів, деяких із них серйозно травмовано.

Гостинний двір - це торговельний комплекс на Контрактовій площі, збудований у 19 столітті. Торік столична влада передала будівлю під реконструкцію та перебудову приватній фірмі "Укрреставрація". Проти забудови, громадські активісти організували чергування у дворі, під час якого не дають новим власникам проводити перебудову. На їх думку, тут має бути культурний центр, а не торгово-офісне приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко пообіцяв звільнити керівництво "Беркуту" - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

124

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути