пʼятниця, 15 лютого 2013 12:38

Літак у Донецьку міг упасти через терористів

Літак у Донецьку міг упасти через терористів
Фото: korrespondent.net

Слідчі розглядають однією з версій авіакатастрофи у Донецьку теракт, заявив заступник генерального прокурора Віктор Войцишен.

На брифінгу у п'ятницю у будівлі Донецької обласної прокуратури він зазначив, що крім названих раніше чотирьох версій розглядається також версія про теракт і версія зміни метеоумов.

У свою чергу заступник глави СБУ Володимир Породько повідомив: "У слідчій групі працює два співробітники слідчого відділу Донецької області, вони займаються конкретним питанням можливого знаходження на борту літака предметів, які не повинні там знаходитися (легко займисті, вибухонебезпечні предмети — ред.).

В.Войцішен також повідомив, що версія теракту розглядається, бо на рейсі були три незареєстрованих пасажира.

Він також зазначив, що метеовишка, за яку зачепився літак перед катастрофою, не могла бути причиною авіакатастрофи. "Він просто її трохи зачепив", - відзначив заступник генпрокурора.

За його даними, чорні скриньки з борту літака вже вилучені. "Їх поки не розкривали. Вони надані для роботи фахівцям", - розповів В.Войцішен.

Він також повідомив, що аналіз крові екіпажу не виявив у них ознак алкогольного сп'яніння.

За даними начальника Головного слідчого управління МВС України Василя Фаринника, літак, що розбився, мав польотний сертифікат до 5 квітня 2013 року. В ході брифінгу він також зачитав інформацію, що цей літак здійснив 32 645 посадок і налітав 7,6 тис годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За фактом аварії літака АН- 24 в аеропорту Донецька відкрито кримінальну справу

За словами Фаринника, всі пасажири, які знаходилися у літаку, були застраховані, термін дії договору страхування - до 31 грудня 2013 року. "Відомостей, на скільки (на яку суму — ред.) були застраховані пасажири, у нас поки немає", - зазначив начальник ДСУ.

За його словами, в даний момент в Одеському аеропорту вилучається вся документація, пов'язана з польотом літака, що розбився.

Як повідомлялося, 13 лютого о 18.24 літак Ан-24, який прямував за рейсом "Одеса - Донецьк", здійснив аварійну посадку у Міжнародному донецькому аеропорту. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, після чого перекинувся і впав. При падінні літак розвалився на дві частини.

Зараз ви читаєте новину «Літак у Донецьку міг упасти через терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути