четвер, 14 лютого 2013 11:27

Авіакатастрофа у Донецьку: кількість загиблих зросла, а їх сім'ї отримають компенсації
8

Фото: Фото: Прес-служба МНС

В результаті аварії пасажирського літака Ан-24 у Донецьку в середу ввечері загинули 5 людей, госпіталізовано 9, повідомив голова урядової комісії з розслідування катастрофи, віце-прем'єр України Олександр Вілкул.

На прес-конференції у Донецьку в четвер вранці він повідомив, що всього у літаку перебувало 52 людини, в тому числі 8 членів екіпажу.

О.Вілкул підкреслив, що після краху за меддопомогою звернулися 26 осіб, госпіталізовано - 9. Одному з потерпілих, у якого був діагностований осколковий перелом променевої кістки, у четвер буде проведена операція.

Віце-прем'єр також повідомив, що пізнані всі жертви аварії, проте відмовився оприлюднювати якісь відомості про цих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В авіакатастрофі у Донецьку загинув радник голови Одеської облради - ЗМІ

За його словами, сім'ям загиблих будуть виплачені компенсації.

О.Вілкул також розповів, що з борту літака, що розбився у четвер знімуть чорні ящики, і сьогодні ж почнуть їх розшифровку.

Як повідомлялося, в середу о 18.24 літак Ан-24, який прямував за рейсом "Одеса-Донецьк", здійснив аварійну посадку у Міжнародному донецькому аеропорту ім.С.Прокофьєва. За попередніми даними прес-служби ГСЧС, літак втратив управління і впав між злітними смугами і розколовся навпіл.

Рейс був чартерним, і всі пасажири були футбольними уболівальниками і прямували на матч Ліги чемпіонів у Донецьку між "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією".

За фактом аварії літака розпочате кримінальне провадження. Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). Державіаслужба призупинила роботу компанії "Південні авіалінії".

Розслідування факту аварії перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

Авікомпанія "Південні авіалінії" створена у 1999 році. Виконує перевезення пасажирів на регулярній і чартерній основі. Флот авіакомпанії складається з чотирьох типів повітряних суден: SAAB-340B, Embraer-500, Як-42Д і Ан-24РВ.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа у Донецьку: кількість загиблих зросла, а їх сім'ї отримають компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути