пʼятниця, 15 лютого 2013 11:54

Авіакатастрофа у Донецьку могла статися через відмову двигуна або помилку пілота, вважає Ківалов

Авіакатастрофа у Донецьку могла статися через відмову двигуна або помилку пілота, вважає Ківалов
Фото: society.lb.ua

Причиною авіакатастрофи у Донецьку могла стати відмова двигуна або некомпетентність екіпажу, припускає голова комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов (фракція Партії регіонів).

"Зараз існує кілька причин трагедії, що трапилася. Перша - відмова двигуна машини. За попередніми даними, двигун заглох під час посадки, що і призвело до того, що літак не потрапив на злітно-посадкову смугу. Його шасі застрягли у землі, він перекинувся і розламався . Ця версія в принципі має місце, оскільки авіалайнеру майже 40 років", - цитує Ківалова його прес-служба у п'ятницю.

Він також відзначив, що друга версія складається зі слів очевидців, серед яких - його друзі, знайомі і студентів Одеського юридичного коледжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа у Донецьку: кількість загиблих зросла, а їх сім'ї отримають компенсації

"На борту літака знаходилися майже в два рази більше членів екіпажу, ніж належить. Деякі з них - малодосвідчені фахівці. Більш того, пасажири розповідають, що в кабіні пілота знаходився молодий стажист, який, власне, і був за штурвалом. Він просто не впорався з управлінням і не зміг вдало приземлитися, в результаті чого й сталася катастрофа", - сказав депутат.

С.Ківалов також заявив, що особисто буде цікавитися ходом розслідування авіакатастрофи Ан-24. На його переконання, винуватцям трагедії не вдасться піти від відповідальності.

Як повідомлялося, 13 лютого о 18.24 літак Ан-24, який прямував за рейсом "Одеса - Донецьк", здійснив аварійну посадку у Міжнародному донецькому аеропорту ім.С.Прокофьєва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, після чого перекинувся і впав. При падінні літак розвалився на дві частини.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа у Донецьку могла статися через відмову двигуна або помилку пілота, вважає Ківалов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути