пʼятниця, 31 жовтня 2014 23:50

Командира частини посадили на 4 роки за втоплені ПТРК

Командира частини посадили на 4 роки за втоплені ПТРК
Фото: like.sumy.ua

Колишнього командира військової частини Шепетівського гарнізону в Хмельницькій області засудили до 4-х років позбавлення волі за знищення високоточного озброєння української армії. Про це йдеться у матеріалах прес-служби військової прокуратури Західного регіону України, повідомляє сайт ГПУ.

"Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Хмельницької області визнала винним колишнього командира однієї з військових частин Шепетівського гарнізону у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 411 КК України (замах на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів "Метис" та "Фагот")", - йдеться у повідомленні.

В ході розслідування встановили, що вказаний військовослужбовець наказав підлеглим втопити в пожежній водоймі 8 високоточних протитанкових ракетних комплексів "Метис" та "Фагот", вартість яких становить від 50 до 80 тис грн кожен.

У відкритому судовому засіданні прокуратура довела, що, колишній командир військової частини достовірно знав про наявність у військовій частині штучно створених надлишків озброєння. З метою уникнення відповідальності та бажаючи приховати їх від перевіряючих військовослужбовець віддав незаконний наказ.

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок суду попередньої інстанції, яким військовому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Командира частини посадили на 4 роки за втоплені ПТРК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути