середа, 16 травня 2012 08:52

Киянин 4 роки грабував банки, щоб прогодувати сім'ю

Киянин 4 роки грабував банки, щоб прогодувати сім'ю
В останній раз чоловік пішов грабувати з молотком. Фото: kp.ua

У Києві зловили серійного грабіжника банків, якого до того ж 15 років розшукували за вбивство. Починаючи з 2009 року, 38-річний киянин обчистив три банки, один з них навіть два рази, але погорів на четвертому. Міліції він пояснив: мовляв, грабіжником став через брак грошей на утримання дружини і 4-річної дитини, пише Сегодня.

Вранці в один з банків на Перова заскочив грабіжник у жіночій панчосі на голові, з ножем і молотком. Грабіжника спробував зупинити охоронець банку, але отримав по голові молотком.

"За охоронця заступилися двоє чоловіків - клієнти банку, і в цей же час співробітники встигли натиснути тривожну кнопку. Грабіжник вирвався і вибіг на вулицю, чоловіки - за ним, і тут прибула міліція", - розповіла помічник начальника міліції Дніпровського району Олена Василяка.

На щастя, охоронець постраждав не сильно, і після медобстеження сам відправився додому.

З'ясувалося, що затриманий уже четвертий рік грабує київські банки.

"Він пограбував три банки, тільки в одному його видобуток склав 50 тисяч гривень. Причому в одному з них він побував двічі ", - говорить Василяка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білій Церкві з банкомату витягли 231 тисячу гривень

Грабіжник вибирав банки лише з іноземним капіталом, вважаючи, що в українських менше готівки. Грабувати банки він вчився по книжках і в інтернеті. А стати злочинцем його змусила сім'я.

"Він з 1996 року розшукувався за вбивство, тому офіційно працевлаштуватися не міг, щоб не засвітитися. До 2009 року шукав тимчасову роботу, наприклад, на будівництвах, де платили за домовленістю. Але таких заробітків йому вистачало, поки він жив один. Коли з'явилася громадянська дружина і народилася дитина, він зрозумів, що потрібно заробляти більше, і став грабувати", - розповіла Василяка.

За всі злочини киянина можуть посадити на 12 років, плюс за вбивство він може отримати довічний термін.

 

Зараз ви читаєте новину «Киянин 4 роки грабував банки, щоб прогодувати сім'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути