середа, 27 лютого 2013 11:20

Івано-Франківські депутати просять офіційно розслідувати фальсифікації справи Павліченків

Івано-Франківські депутати просять офіційно розслідувати фальсифікації справи Павліченків
Фото: kiyany.obozrevatel.com

26 лютого під час пленарного засідання Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій парламенту з проханням створити депутатську комісію для розслідування фальсифікацій у справі родини Павліченків. Відкритого листа, підписаного обранцями міста, опублікували у мережі інтернет. За словами депутатів, перебіг судової справи супроводжували численні журналістські розслідування, які наочно демонструють докази невинуватості засуджених.

"Через те, що були встановлені факти фальсифікації кримінальної справи відносно Павліченків, сфальсифіковано матеріали допиту одного з основних свідків, а під час допиту були застосовані тортури і психологічний тиск на підсудних, – рішення суду викликає глибоке обурення та стурбованість суспільства. Жоден свідок у справі не опізнав Павліченків як тих, що скоїли вбивство. Враховуючи вищевикладене, звертаємося до Вас з проханням ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, яка була б спроможна об'єктивно з'ясувати обставини фальсифікації доказів у цій кримінальний справі та порушення прав підсудних під час судового розгляду", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура категорично спростовує, що відеозапис слідчої дії по справі Павліченко монтувався

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд міста Києва за вбивство судді Зубкова Сергія засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі. На сьогодні справу розглядає Апеляційний суд Києва. Наступне засідання відбудеться 12 березня. Зараз на сайті американського Білого дому триває збір підписів під петицією до президента США Барака Обами з вимогою включити у так званий "список Магнітського" українських чиновників і правоохоронців, причетних до фальсифікацій у справі Павліченків. На сьогодні під петицією підписались 25 тисяч чоловік.

 

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківські депутати просять офіційно розслідувати фальсифікації справи Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути