неділя, 16 квітня 2023 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Гірше вже не буде": Годжес висловився про про наступника Путіна

"Гірше вже не буде": Годжес висловився про про наступника Путіна
Наступник Володимира Путіна на посаді президента Росії не зможе переплюнути нинішнього кремлівського лідера, ваажає відставний офіцер Сухопутних військ США Бен Годжес. Фото: Getty Images

Наступник Володимира Путіна на посаді президента Росії не зможе переплюнути нинішнього кремлівського лідера.

Хто б не прийшов до влади в РФ, гірше не буде. Про це заявив генерал-лейтенант, відставний офіцер Сухопутних військ США Бен Годжес в інтерв'ю виданню "Гордон". Він наголосив, що не поділяє думку деяких про те, що новий лідер Росії стане ще більшою проблемою, ніж Путін.

"Хто б не прийшов після Путіна, гірше вже бути не може. Іноді ми чуємо, як люди кажуть, що наступний хлопець може бути ще страшнішим. Я в цьому сильно сумніваюся. Він може бути таким же, але я не думаю, що хтось то може переплюнути Путіна з погляду втрачених життів і руйнувань", – переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники війни проти України стануть обличчям Путіна на виборах – ISW

Він також припустив, що сценарій розпаду Російської Федерації чи відділення деяких її територій виключати не варто. До цього слід бути готовими.

"Будуть деякі республіки, які захочуть залишитися пов'язаними з Росією, і завжди залишиться сама Росія, але, з іншого боку, є Чечня й інші республіки, які не хочуть залишатися з Росією і першими скористаються шансом після її поразки", – навів приклад Годжес.

Він наголосив, що Заходу потрібно думати про наслідки масового припливу біженців, про контроль над ядерною зброєю й енергетичною інфраструктурою.

"США чи інші країни не повинні намагатися вплинути на розпад Росії. Але ми безумовно маємо готуватися до наслідків", – сказав американський відставний генерал.

Начальник генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов був проти російського наступу. Він повідомив Володимиру Путіну, що Збройні сили України перевершують російські сили, тому будуть тяжкі втрати.

Низка високопосадовців російських генералів роздумувала над тим, щоб навмисно програти війну в Україні, поки Путін проходитиме курс хіміотерапії, повідомляється в секретних розвідувальних документах Пентагону, пише The Daily Mail.

За цією змовою нібито стоять Микола Патрушев та голова російського Генштабу Валерій Герасимов.

Зараз ви читаєте новину «"Гірше вже не буде": Годжес висловився про про наступника Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути