четвер, 13 квітня 2023 23:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські генерали хотіли "злити" війну з Україною, поки Путін проходив курс хіміотерапії – ЗМІ

Начальник генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов був проти російського наступу. Він повідомив Володимиру Путіну, що Збройні сили України перевершують російські сили, тому будуть тяжкі втрати.

Низка високопосадовців російських генералів роздумувала над тим, щоб навмисно програти війну в Україні, поки Путін проходитиме курс хіміотерапії, повідомляється в секретних розвідувальних документах Пентагону, пише The Daily Mail.

За цією змовою нібито стоять Микола Патрушев та голова російського Генштабу Валерій Герасимов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдання Путіна не виконали: в ISW проаналізували російський "великий" наступ

Знімки цих документів були опубліковані в мережі поряд з іншими даними на 53 сторінках.

Автор: Daily Mail
  Секретний документ, "злитий" з Пентагону про саботаж російського генералітету
Секретний документ, "злитий" з Пентагону про саботаж російського генералітету

"Україна дізналася про передбачувану російську змову "закинути" так звану спецоперацію до 5 березня", – так називається опублікований документ розвідки.

Частина цієї публікації була відредагована, але містить рядок закодованих літер, які свідчать про секретність документа.

"TS//SI//REL TO USA, FVEY/FISA" – таке маркування вказує на те, що це засекречені документи і вони були отримані шляхом збору записів переговорів (SI), і можуть бути передані людям, які пройшли відповідні перевірки в США, або ж представникам альянсу "п'яти очей" (Five Eyes alliance) (Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія та США).

"…17 лютого дізналися про можливу російську змову про те, щоб "закинути" так звану спецоперацію <…> за словами того, хто отримав цю інформацію (непідтверджене російське джерело, що має доступ до офіційних осіб Кремля), Росія планує направити ресурси з Таганрога в Маріуполь і зосередитися на південному фронті", — йдеться у публікації.

22 лютого Герасимов продовжив свої спроби саботувати наступ, він обіцяв "закинути" так звану спецоперацію до 5 березня, коли Путін нібито мав проходити курс хіміотерапії.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Його вже заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Російські генерали хотіли "злити" війну з Україною, поки Путін проходив курс хіміотерапії – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути