неділя, 16 квітня 2023 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Учасники війни проти України стануть обличчям Путіна на виборах – ISW

Учасники війни проти України стануть обличчям Путіна на виборах – ISW
Президент Росії Володимир Путін 24 лютого 2022 року розв'язав повномасштабну війну проти України. Фото: facebook.com/MIDRussia

Партія президента Росії Володимира Путіна "Единая Россия" має намір залучити російських військовослужбовців, які воювали в Україні, як кандидатів на виборах у 2023 і 2024 роках.

Імовірно, в такий спосіб вона спробує утвердитися як провоєнна партія РФ. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

"Залучення військовослужбовців як політичних кандидатів під час війни є типовим для суспільства, яке проводить вибори, незалежно від того, наскільки чесними чи важливими вони є", – зазначили аналітики.

Водночас на думку експертів, Кремль, ймовірно, має намір залучити військовослужбовців як кандидатів більшою мірою, ніж зазвичай.

Швидше за все, Кремль прагне використати кандидатів, які воювали в Україні, як публічне обличчя партії "Единая Россия" на майбутніх виборах. Щоб заручитися підтримкою військових та членів їхніх родин і утвердити "Единая Россия" як політичну партію, що очолює провійськовий рух, йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ почала мобілізовувати колаборантів на ТОТ – ЦНС

Як вказують експерти, у такий спосіб Москва спробує задобрити ультранаціоналістичну спільноту, не виконуючи при цьому основних її вимог.

Інститут вказав і на те, що повідомлення деяких джерел про те, що фінансист групи "Вагнера" Євген Пригожин закликав Росію припинити війну проти України, є помилковим.

За словами аналітиків, Пригожин фактично закликав Росію до рішучої боротьби, яка або переможе Україну, або призведе до тимчасової російської поразки. Остання стане каталізатором націоналістичного відродження Росії і створить умови для майбутньої перемоги, вважають в ISW.

Там додали, що російський інформаційний простір висвітлює демографічні зміни в Росії таким чином, що націоналістичні ідеології, які лежать в основі війни в Україні, і надалі матимуть відлуння всередині країни.

За даними росЗМІ, населення Росії стрімко скорочується через рівень народжуваності і тривалості життя, а також відтік населення.

Російсько-українська війна триватиме ще щонайменше рік. Володимир Путін "перетнув межу" і не збирається зупинятися, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Путін "подвоїв ставки" і має намір затягнути війну в Україні. Наступні кілька місяців на фронті будуть вирішальними, заявив директор американського Центрального розвідуправління Вільям Бернс.

Бойові дії на території України триватимуть щонайменше до кінця 2023 року. Обидві сторони підуть у наступ, якщо буде така можливість, свідчать дані Служби безпеки Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Учасники війни проти України стануть обличчям Путіна на виборах – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути