Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2012 21:27

Депутат застрелив чоловіка перед воротами свого будинку

Автор: Фото з сімейного архіву Євгена Шевченка
 

Києво-Святошинський райсуд сьогодні провів чергове слухання по справі обвинувачення депутата Обухівської райради Тараса Ламаха. 26 березня 2009 року він застрелив біля власного будинку Євгена Шевченка.

Зі слів обвинувачуваного, Шевченко приїхав до нього додому аби вбити, тому свої дії кваліфікує, як самооборону. Чому в Шевченка виник такий мотив, не пояснює.

Адвокат потерпілої сторони Володимир Лавренюк іншої думки. Він вважає, що Ламах узяв свій пістолет і свідомо вийшов на вулицю аби застрелити чоловіка.

"У цього Ламаха вже багато кримінальних справ було. Але всі вже погасили. Він проводив махінації з землею. Заробляв на тому великі гроші. Чому він вбив мого сина, як і те чому мій Женя до нього поїхав додому, я не знаю. Але зрозуміло, що Ламах свідомо його вбив. Самообороною його дії неможливо назвати", - впевнена мати покійного Наталія Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коля взяв рушницю і застрелив Віталю у мене на очах

Жінка розповіла, що Ламах спочатку написав пояснення, що взяв свій пістолет і вийшов на вулицю аби налякати непрошеного гостя. Але потім змінив свої показання. Пояснив, що пістолет належав Шевченку. Депутат вирвав зброю у нього з рук і вистрілив, аби захиститися від нападника.

"Ця його непослідовність свідчить про те, що він бреше. Охоронець, який слідкував за його будинком спочатку свідчив, що Ламах вийшов на вулицю з пістолетом у руках, а коли депутата випустили з-під арешту змінив свої показання. Вже нібито Тарас вирвав пістолет із рук мого сина", - плаче мати покійного.

Суд заслухав як свідка дружину обвинуваченого Олександру Москалюк. Вона розповіла, що дуже злякалася, коли до їхнього будинку приїхав Євген Шевченко та почав погрожувати через домофон розправою, а потім почав вибивати браму воріт.

"Я спочатку вибігла на вулицю. Шевченко тримав у руках биту, погрожував сексуальною розправою на очах у чоловіка. Коли я почала набирати на мобільному міліцію, він сів у свою машину. Роман вибіг на вулицю мене захищати. Коли Шевченко його побачив вискочив із машини з пістолетом. Як мій чоловік вирвав у нього з рук зброю не помітила. Після цього пролунало два постріли. Шевченко помер на місці", - запевнила дружина обвинувачуваного.

Суддя оголосила перерву до 11 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Депутат застрелив чоловіка перед воротами свого будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути