середа, 11 липня 2012 07:00

Павло Піддубний розстріляв Миколу Козіса

Автор: фото: Анна ЛАКИЗА
  Павло Піддубний показує, як розстрілював з батькової рушниці Миколу Козіса. Чоловіки не могли поділити дівчину Юлію Гресь
Павло Піддубний показує, як розстрілював з батькової рушниці Миколу Козіса. Чоловіки не могли поділити дівчину Юлію Гресь

Опівдні 3 липня 25-річний Павло Піддубний відтворює свій злочин. Напередодні на Алеї Слави в райцентрі Кобеляки Полтавської області він розстріляв місцевого Миколу Козіса, 38 років.

У правій руці Павла — муляж мисливської рушниці, ліва прикута кайданками до міліціонера.

— Знав, що вб'ю Микса (так у Кобеляках називали Миколу Козіса. — "ГПУ"). Останні вісім місяців він не давав мені жизні, постійно погрожував. Я зустрічався з його колишньою дівчиною Юлею. Увечері подзвонив їй, а він узяв трубку. Пригрозив її повісити, якщо лізтиму. Зустрілися з ним в Алеї. Я приїхав на батьковій "четвірці". Вийшов, відразу вистрелив, — Павло показує на пластмасовому манекені, як стріляв у груди. — Ніяких розмов у нас не було. Рушниця батькова.

Павло у бронежилеті.

— Це щоб люди не застрелили, — каже один з міліціонерів. — Батько Микси може приїхати відомстити.

За кілька метрів на асфальтованій доріжці — великі плями крові. Видно, як Козіс тікав додому. Його 5-поверхівка стоїть за 50 м, однак добігти не встиг. Піддубний вистрелив ще тричі — в руку, спину та голову.

— Як лежав на землі, просив не вбивати. Та я вже вирішив, — продовжує Піддубний, направляє рушницю в голову манекена. — За своє відсиджу. Думаю, Юля з тюрми не ждатиме. Хоча минулого квітня планували зіграти весілля.

Павло Піддубний добровільно зізнався у злочині. Приїхав у райвідділ міліції, що за 100 м від Алеї.

— Зайшов до чергового і каже: "Я людину вбив", — розповідає Іван Савченко з Кобеляцького райвідділу. — У той же час нам дзвонив свідок.

О 12.30 у кабінеті слідчого допитують 22-річну Юлію Гресь. Вона сидить на стільці спиною до дверей. У неї чорне фарбоване волосся. Прийшла з матір'ю. Та не дозволяє розмовляти з донькою.

Павло родом із селища Білики. Там його називають домашнім хлопцем, який рідко виходив гуляти. Піддубні мають ще двох доньок. Одна — підприємець, Павло працював у неї водієм. Батько не ходить — його розбив інсульт, як дізнався про вбивство.

— Компанія у Павла нормальна. Казусів ніколи не було. Кажуть, загиблий довів його до ручки. Кудись вивозив, — розповідає Ольга Киричко, селищний голова Біликів. — Я говорила з мамою Катериною Піддубною. Вона зустрічалася з матір'ю загиблого. Катя веде себе адекватно, розуміє, що свого сина діждеться, а того не вернеш.

Микола Козіс був розлучений. 14-річна дочка Юлія жила з ним. Раніше його судили — мав умовний строк за злісну непокору міліції. Місцеві кажуть, докучав багатьом, торгував наркотиками.

— Микс ніде офіційно не працював, але гроші водилися. Підозр було купа, але завжди виходив сухим із води, — говорить місцевий. Не називається. — По місту їздив на мотоциклі, міг під 200 кілометрів гнати.

Юлія Гресь із Козісом зустрічалася два роки. Вона живе у Кобеляках із матір'ю.

Зараз ви читаєте новину «Павло Піддубний розстріляв Миколу Козіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути