понеділок, 18 лютого 2013 15:38

Черкаському "Фрезеніусу" знову не платять грошей

Черкаському "Фрезеніусу" знову не платять грошей
Фото: cripo.com.ua

Хворі черкаського гемодіалізного центру "Фрезеніус" знову залишилися без фінансування. Від вересня заклад не отримав від обласної влади жодної копійки. Всім хворим влада рекомендує перейти на лікування до обласної лікарні.

"Загалом в Україні нашим інвестором збудовано 2 лікарні, хоча спочатку планувалося всі 10. Просто влада втратила інтерес, – заявив на прес-конференції керівник проекту Дмитро Михайловський. – Минулого року нам заявили про припинення співпраці. Потім після приїзду посла Німеччини та численних протестів хворих фінансування поновили. Ми пішли на всі пропозиції влади. Погодилися, що одна процедура гемодіалізу коштуватиме 825 гривень. Це так само, як і в обласній лікарні. Проте якість послуг у нас значно краща. До вересня нам платили стабільно, але нині перестали. Медичне керівництво області уникає контактів із нами. Ми не знаємо про їхні плани. Інвестор у Німеччині вже поінформований про ситуацію, що склалася. У мене немає пояснення чому співпраця припинилася. Адже і обласній лікарні, і нам з бюджету дають однакову суму".

Хворі нарікають на рівень лікування у обласній лікарні, тому йти туди не хочуть на лікування

"Люди не хочуть іти до обласної лікарні, бо рівень лікування там значно нижчий, – каже хворий Микола Набок. – Я раніше лікувався в обласній. Крім бюджетних грошей лікарі постійно вимагали з мене масу допоміжних медикаментів: бинтів, шприців, фізрозчину, перчаток на тисячу гривень щомісяця. У "Фрезеніусі" все це включено в суму 825 гривень. Рівень обслуговування не зрівняти. Як тільки німці у нас збудували центр, до нас почали їхати люди з усієї України. Продавали квартири, купували житло в Черкасах. Тепер центр влада хоче ліквідувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаська міськрада виділила 3 млн на хворих з нирковою недостатністю

Лідер черкаської опозиції Леонід Даценко упевнений, що заклад не фінансується, бо з німців неможливо отримати "відкати".

"Влада звикла на бюджетних коштах заробляти. З гривні чи 10 чиновники мають свою частку. А тут цей номер не проходить, бо немає приватної зацікавленості чиновника. Тому-то заклад владі не потрібний", - сказав він.

Минулого року хворі гемодіалізного центру "Фрезеніус" кілька місяців боролися за збереження закладу. Перекривали дороги, мітингували. Після втручання президента фінансування поновилося.

Зараз ви читаєте новину «Черкаському "Фрезеніусу" знову не платять грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути