понеділок, 01 вересня 2014 15:59

Бойовики "ЛНР" та "ДНР" озвучили свої нові вимоги

Бойовики "ЛНР" та "ДНР" озвучили свої нові вимоги
Фото: itar-tass

Терористи згодні "зберегти єдиний політичний простір України" в обмін на особливий статус, припинення АТО і амністію. Представники ДНР і ЛНР також заявили, що мають намір провести вільні вибори та визначити статус російської мови.

Представники "народних республік" висловили свої вимоги сьогодні на зустрічі Контактної групи по Україні в Мінську, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зокрема, ЛНР і ДНР вимагають визнання особливого статусу їхніх територій, припинення військової операції українських силовиків, а також наполягають на особливому статусі для своїх збройних формувань і права призначення прокурорів і суддів. Водночас, на їхню думку, необхідно провести безумовну амністію учасників "ополчення" та всіх політв'язнів.

ЛНР і ДНР вимагають також особливого порядку ведення зовнішньоекономічної діяльності з урахуванням поглиблення інтеграції з Росією й Митним союзом.

У разі виконання цих вимог, ЛНР і ДНР гарантують, що "докладуть максимум зусиль для підтримання миру, збереження єдиного економічного, культурного і політичного простору України і всього простору російсько-української цивілізації".

Нагадаємо, зустріч проходить за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, екс-президента України Леоніда Кучми, представника ОБСЄ з українського врегулювання Хайді Тальявіні, а також "віце-прем'єра" ДНР Андрія Пургіна.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики "ЛНР" та "ДНР" озвучили свої нові вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути