четвер, 13 квітня 2023 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Біля Запорізької АЕС пролунав вибух: що відомо

Біля Запорізької АЕС пролунав вибух: що відомо
Запорізька АЕС перебуває під контролем російських окупантів з 4 березня 2022 року. Фото: Енергоатом

У захопленому місті Енергодар на Запоріжжі 13 квітня вибухнула міна.

Рвонуло поблизу машинної зали четвертого енергоблока атомної електростанції (ЗАЕС). Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

"Російські окупанти продовжують перетворювати Запорізьку АЕС у військову базу, мінуючи периметр довкола станції. І ці дії не можуть не мати наслідків. За інформацією джерел, біля машинної зали четвертого енергоблоку пролунав вибух. Як заявили самі ж ядерні терористи, здетонувала їхня міна", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Запоріжжя ринули непрості підрозділи "вагнерівців" – влада Кирилівки

Зазначається, що звуки вибуху чули українські атомники, які продовжують працювати на ЗАЕС. Однак росіяни намагалися "заспокоїти" працівників та швидко приховати сліди, аби цього не побачили експерти МАГАТЕ.

"Найбільший атомний об'єкт Європи продовжує потерпати від свавілля російських військових та їхніх поплічників, у той час, як український персонал відчайдушно намагається втримати ядерну та радіаційну безпеку всього континенту", – додали в Енергоатомі.

4 березня 2022 року найбільшу в Європі атомну станцію – ЗАЕС – захопили російські військові. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси. Також окупанти обстрілюють прилеглу територію ЗАЕС, через що станція регулярно знеструмлюється.

12 квітня спротив повідомив, що окупанти готують попередній план евакуації із Запорізької АЕС. Колаборантів та працівників "Росатому" вже попередили про це.

Зараз ви читаєте новину «Біля Запорізької АЕС пролунав вибух: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути