четвер, 04 квітня 2013 19:44

Адвокат не розуміє, чому відхилили усі клопотання Павліченків

Адвокат не розуміє, чому відхилили усі клопотання Павліченків
Фото: Андрія Жигайла

Татяна Шевченко, адвокат засуджених за вбивство Дмитра та Сергія Павліченків не розуміє чому суд не хоче викликати на допит понятих, які були на місці злочину. Крім цього, вона не може зрозуміти чому суд не хоче досліджувати речові докази, а все допитує Павліченків про їх подряпини на руках та ногах. Про це вона розповіла після засідання суду.

Ніхто з свідків не сказав, що у вбивць Зубкова були якісь порізи чи рани. Жодним доказом це не підтверджено

"Вже три місяці засідаємо в цьому суді і розглядаємо тільки два питання — звідки порізи на руці Дмитра Павліченка і звідки рани на нозі у Сергія. Чесно кажучи мені незрозуміло як порізи відносяться до обставин убивства. Основними доказами є речі, які були знайдені на місці. Не докази слідів Павліченків на місці злочину а речі, на яких начеб-то є їх сліди. Однак це речові докази по справі і Кримінально-процесуальний кодекс говорить, що суд повинен дослідити на судовому засідані речові докази, -розповіла вона

Шевченко, каже що ні разу не бачила на власні очі речові докази у справі — інвалідну коляску, штани, коробку.

"Ні суд першої інстанці, ні апеляційної не хоче їх досліджувати. В мене виникає питання, а чи є ці докази, їх ніхто, ніколи не бачив. У нас є тільки протокол огляду місця події звідки ніби їх вилучили, але коли ми допитували у Голосіївському суді експерта Захарченка, він сказав, що нічого там не вилучав. А коли в нього спитали чому ви підписали протокол, він відповів, що його попросили. Про коляску і відбитки, це окрема розмова. Ніхто не бачив, як з неї знімали відбитки пальців. Поняті не бачили цього, це видно по матеріалах справи. З місця злочину була вилучена коляска, а уже відбитки знімались там в прокуратури чи УБОЗі,"- додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційний суд відхилив три клопотання Павліченків

Допит двох експертів, що проводили судово-медичну експертизу та досліджували сліди пальців.

"Я не розумію чому оголосили допит експерта-дактилоскопіста та судово-медичного експерта, але ніхто не викликає експерта, що робив розтин трупа судді. Він міг би розповісти про механізм ушкоджень, яким чином вони були нанесені. А вони досліджують порізи на руці Павліченка і рани на нозі. Це нічого не змінить. Прийде експерт і скаже — я підтверджую свій висновок, - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні відбулось сьоме засіданя у справі вбивства судді Сергія Зубкова. Суд відмінив три з чотирьох клопотань Дмитра Павліченка. Два з них стосувались допиту понятих ще одне допиту експерта що досліджував докази. Четверте — дозволило Палвіченку на засіданнях бути без кайданків. Також суд дослідив результати хімічної, судово-медичної та дактилоскопічної експертиз та постановив допитати двох експертів.

Наступне засідання відбудеться 18 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат не розуміє, чому відхилили усі клопотання Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути