четвер, 04 квітня 2013 16:36

Апеляційний суд відхилив три клопотання Павліченків
9

Фото: Фото: Андрія Жигайла

Сьогодні під час засідання в Апеляційному суді Києва колегія суддів відхилила три клопотання, які подав Дмитро Павліченко. Спершу засуджений попросив провести почеркознавчу експертизу підписів Олексія Наумця під протоколами його допитів. Потім допитати у суді двох понятих, які були присутні при обшуках його квартири і машину та допитати експерта, який був на місці вчинення злочину. Суд задовольнив тільки одне клопотання — на час засідання знімати з Дмитра Павліченка кайданки.

Павліченки не змогли розповісти звідки взялись штани з кров'ю та інші речі на місці вбивства.

"Ці речі були знайдені у колясці. А вона не має до злочину ніякого стосунку. Крім цього, у нас в квартирі було 6 обшуків. На останньому у нас вилучили весь одяг, що був. Я вважаю, що речі з кров'ю до справи підкинули працівники міліції",- розповів Дмитро Павліченко. На запитання прокурорів, чи користувався він у березні 2011 року інвалідним візком він відповів, що ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд переніс розгляд справи Павліченків на 18 квітня

Також суд зацікавили порізи на руках Дмитра Павліченка, які за версією слідства він отримав у боротьбі з Сергієм Зубковим. Засуджений каже, що він їх отримав під час його затримання. Міліціонери увірвались до його квартири через вікна та двері і він порізав руки об розбите скло.

Крім цього суд дослідив результати дактилоскопічної експертизи слідів пальців на місці злочину. За версією обвинувачення, їх знайшли на інвалідному візку та на речах.

"Як вони там з'явились я не знаю, адже мене там не було. В мене є питання, чому досліджували скотч з відбитками пальців, а не саму плівку. В протоколі про знайдені речові докази на місці вбивства нічого не вказано про те що знайшли якісь відбитки. Про це у Голосіївському суді заявив експерт. Він так і сказав, що нічого не було, а відбитки вже знайшли пізніше. Де їх взяли мені невідомо",- розповів засуджений.

Суд переніс засідання на 18 квітня. На ньому допитають експерта, що проводив судово-медичну експертизу Дмитра Павліченка після затримання, та експерта що проводив дактилоскопічну експертизу відбитків пальців.

Всього по даній справі було проведено понад 100 експертиз, каже прокурор Наталя Сьома.

"Рішення про допит експертів було прийнято судом у зв'язку із заявою Павліченко про те, що речові докази йому підкинули, а також йому не дали прочитати висновку судово-медичної експертизи при їх підписанні. Обвинувачення не заперечує у допиті експертів," - розповіла вона після засідання.

Все судове засідання біля в'їзду на територію Апеляційного суду тривала акція футбольних фанатів з вимогою звільнити Дмитра та Сергія Павліченків. Учасники скандували "Свободу чесним, свободу Павліченкам", "Один за всіх, та всі за одного". Учасників було близько сотні, серед них велика кількість підлітків. Їх охороняли кілька десятків міліціонерів. На територію адмінбудівлі, судова міліція "Грифон" впускала тільки при наявності документів.

Нагадаємо, торік у жовтні, Голосіївський суд засудив Дмитра та Сергія Павліченків за вбивство судді Сергія Зубкова. Батько отримав довічне ув'язнення, а син 13 років тюрми. У грудні вони подали апеляцію. Уже відбулось сім засідань.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд відхилив три клопотання Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути