вівторок, 23 лютого 2016 00:55

"Відкривають гуртожитки, але називають себе хостелами"

Автор: Анна Родічкіна
  Директор ”Єнотівс хостел” Катерина Возміщева: ”Часто селяться ті, хто переїхав до столиці, але ще не готовий знімати квартиру”
Директор ”Єнотівс хостел” Катерина Возміщева: ”Часто селяться ті, хто переїхав до столиці, але ще не готовий знімати квартиру”

Від $5 до 40 тис. потрібно, щоб відкрити хостел — недорогий готель. Найдешевше, якщо розмістити в орендованій квартирі.

— Найважче знайти приміщення для оренди. Потрібна велика площа з кількома санвузлами. Знайшли на 150 "квадратів". Два санвузли там були, додали ще один, — розповідає директор "Єнотівс хостел" 28-річна Катерина Возміщева. — Ліжка замовляли спеціально. Одні недобросовісні підрядники зникли, не виконавши замовлення. Ми втратили час. Балансували між бажанням зробити красиво й зручно та заплатити за це адекватну ціну. Замовили дерев'яні ліжка й ортопедичні матраци. Для відвідувачів важливі прості речі: зручне ліжко, чистота, можливість прийняти душ, випрати одяг і приготувати їжу. За чистотою й порядком стежить адміністратор, який живе в хостелі. Також зробили простору зону відпочинку. Бо саме там гості проводять більшість часу. Можемо прийняти до 28 осіб. Тиждень жити у нас коштує 350 гривень із людини. Тому часто селяться ті, хто переїхав до столиці, але ще не готовий знімати квартиру.

— У центрі Львова, Києва й Одеси хостел обійдеться в середньому 100 гривень за добу. Раніше таких закладів було найбільше в столиці. Тепер лідерство перетягує Львів. Там зараз наплив туристів. Багато іноземців до Києва не доїжджають, — говорить 38-річна Олена Іващенко із Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації. — До нашої організації входять майже 100 хостелів із різних міст. Скільки всього їх у країні — підрахувати важко. Україна поки що не має власних вимог у цій галузі. Хостели плутають із готелями й гуртожитками. Є стандарти міжнародної федерації хостелів. Від готелю відрізняється двоповерховими ліжками. Це знижує вартість проживання. Також є загальна кухня, кімната для відпочинку. Там відві­дувачі знайомляться, грають у настільні ігри чи дивляться кіно. Готелі на це не розраховані. Активно відкривалися хостели 2012 ро­ку. Раніше у Києві їх було 30–40, а після Євро-2012 — понад 200. Згодом масово закривалися — туристи перестали їхати до нас.

За українськими стандартами хостел — це готель, який має відповідати щонайменше одній зірці. Часто відкривають гуртожитки, але називають себе хостелами. Здають ліжкомісця будівельникам чи іншим приїжджим робітникам. Умови там жахливі.

Зараз ви читаєте новину «"Відкривають гуртожитки, але називають себе хостелами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути