пʼятниця, 28 жовтня 2016 05:00

"У чергах на митниці можу добу простояти"

Львів'янин 42-річний Михайло Коропець возить на замовлення товари з Польщі. Двічі на тиждень їздить мікроавтобусом у прикордонне місто Перемишль.

— Товари закуповую в гіпермаркетах "Бєдронка", "Лідл", "Теско". На кожній одиниці заробляю 10–40 відсотків, — розповідає Коропець. — У ­соцмережах створив групу. Пишу про акції та знижки, збираю замовлення від клієнтів. У польських магазинах часто купую акційні товари. Минулого тижня привіз 25 кілограмів бананів. У гривнях вони коштували по 18,50. В Україні дешевше 25 гривень за кіло не знайти. Вигідно брати молочку — йогурти, м'які й тверді сири. Різниця в ціні до 30 гривень буває. Багато замовляють дитяче харчування. Мами кажуть, що якісне.

Найпопулярніші — польські підгузки "Дада". У Польщі вони коштують 160–170 гривень. Накручую на кожній пачці 40 гривень. Вигідно брати рибу. Лосось, сьомга коштують від 350 гривень за кілограм, форель — 110. Маю спеціальні термосумки для заморожених продуктів. Із кожного товару іноземцям на митниці повертають такс-фрі — податок на додану вартість. Це до 23 відсотків від ціни в чеку.

За місяць заробляю 5–6 тисяч гривень. Робота дуже втомлює. У чергах на митниці можу добу простояти. А клієнти телефонують, зляться. І конкурентів у цьому бізнесі багато.

Зараз ви читаєте новину «"У чергах на митниці можу добу простояти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути